Jos: "Conditie opbouwen"

Gepubliceerd op 25 september 2018 om 22:52

Mijn schaafwonden van vorige week maandag zijn goed aan het genezen. Ik ben nog wel een beetje beurs en blauw, maar de pijn en stijfheid is weg. En gisteren stond de volgende training op het programma. Dus mijn skeelers ingepakt en vol goede moed naar de training. Mijn opdracht is tenslotte conditie opbouwen. En… Deze keer ben ik niet gevallen!

Gelukkig is vallen bij skeeleren de uitzondering en niet de regel. De laatste keer dat ik gevallen ben bij het skeeleren is twee jaar geleden toen ik te laat op de avond nog weg ging en in het donker op een takje of steentje reed. Ik moet wel zeggen dat ik wat voorzichtiger op de skeelers heb gestaan gisteren. Eerst op mijzelf passen.

Morgen heb ik mezelf beloofd om een rondje hard te gaan lopen. En voor ik weg ga wil ik buikspieroefeningen doen. Mijn buikspieren krijgen het zwaar te verduren over een paar weken bij de operatie. Die wil ik in topconditie hebben. Dat heeft mij bij de stomaoperatie ook geholpen. Ik ben toen ’s middags geopereerd en ’s avonds zelf naar het toilet gelopen. Dat was niet heel lekker, maar het ging wel.

Ik ben ook weer op mijn voeding aan het letten. Ik weeg inmiddels 80kg. Dat is mooi voor mijn lengte, meer hoeft het niet te worden. Tijdens de chemo woog ik 73kg en mocht ik extra snacken. Nu moet ik opletten dat mijn gewicht niet de andere kant op schiet!

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke
6 jaar geleden

Gelukkig weer een lichtpuntje en heb je gisteren weer de energie gehad, om naar de skeelertraining te gaan. En ... zijn ze een beetje uit jouw buurt gebleven, zodat je niet het risico zou lopen om weer onderuit te gaan 😜 !?
Wellicht nog een tip voor de buikspieren: als je nu eens tegen Joyce en Joey zegt dat pappa z’n buikspieren moet trainen en dat zij jou daarbij kunnen helpen, door jou heel hard aan het lachen te maken met bijvoorbeeld gekke bekken trekken 😜 ! Dan krijg je vanzelf spierpijn in je buik van het lachen !

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Een heel andere dagindeling ! Nu skeeleren, hardlopen en buikspieroefeningen. Als je buikspieren het zwaar te verduren krijgen bij de operatie lijkt het ons geen slecht idee om die goed te oefenen. Ja, en letten op je voeding: als je je beter voelt ga je ook meer eten. Dus niet meer extra snacken ( soms nog wel een iets ? !)
Jos, gewoon letten op je gewicht en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!