Jos: "Het telefoontje"

Gepubliceerd op 24 september 2018 om 22:30

Voor mezelf had ik het al lang afgedaan als een foutje. Mijn verbazing was dan ook groot toen vanmorgen de telefoon ging en ik toch echt opgenomen zou kunnen worden voor de operatie. Van tevoren heb ik al bedacht dat ik dan eerst de chirurg wil spreken en wil vragen wat er veranderd is. Het voelt nog steeds vreemd aan om woensdag te horen dat het beter is om vier tot zes weken te wachten met de operatie en vrijdag gebeld te worden dat de operatie de week daarop gepland staat.

Toch klinkt het ook wel weer aanlokkelijk. Het is erg op stel en sprong, maar de operatie moet toch, dus dan maar zo snel mogelijk. Dus heb ik eerst overlegd met mijn ouders en met Tamara. Een operatie volgende week zou kunnen, maar dan moeten er veel afspraken verzet worden. In de tussentijd heb ik het ziekenhuis gebeld. De chirurg belt mij terug om alles toe te lichten.

Hij verteld dat ik geopereerd zou kunnen worden. Het is lang genoeg na de laatste behandelingen. Maar hij verteld ook dat de tumor nog slinkt en dat het geen kwaad kan om te wachten. Dan heb ik meer tijd om te herstellen en in conditie te komen.

Ik twijfel nog even, maar dan hak ik de knoop door. Na de behandelingen voel ik me nog lang niet fit. En er moet veel ad-hoc geregeld worden door mensen om mij heen. Ik bel de afdeling chirurgie. Deze week geen operatie voor mij!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Wij dachten ook van : "Die hebben een fout in de planning gemaakt". Maar het is dan toch echt waar. Je zou geopereerd kunnen worden. Toch bijzonder dat je gelukkig zelf ook zelf nog wat te vertellen hebt en dat ze je niet onmiddellijk op die operatietafel leggen. We begrijpen ook dat dit even wikken en wegen en doe ik het wel of doe ik het niet is ! Twijfels, maar je hebt de knoop doorgehakt! Nu nog geen operatie ! Jos, Tamara, Joyce en Joey heel veel STERKTE !!!!!!!

Jaap en Ella
6 jaar geleden

Soms is alles een beetje tegenstrijdig.De ene dag nog vier tot zes weken wachten en dan een berichtje binnen een paar dagen op de OK .Wat moet je dan.Ik vind het wel een verstandige beslissing.We wensen jullie nog heel veel sterkte.Lieve groetjes van ons.

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Goede beslissing, Jos. Ik denk dat het je herstel ten goede zal komen. Sterkte hoor. Een lieve groet van ons