Jos: "Geen afspraken"

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 23:26

Het is gek, maar ik heb voorlopig geen afspraken in het ziekenhuis meer staan. Geen bezoekjes aan oncologen, chirurgen of wat dan ook. Dat voelt een beetje onwennig. Het afgelopen half jaar heb ik dat niet meer gehad. Het volgende wat op mijn pad komt is de operatie, en daar wordt ik over gebeld.

Nouja, wordt… Ik ben er al over gebeld. Aflopen vrijdag ging ineens mijn telefoon. Een 040 nummer, het ziekenhuis. “Je kunt dinsdag geopereerd worden.” Ik reageerde verbaasd. “Maar eeuh, afgelopen woensdag zei de chirurg dat ik pas over vier tot zes weken onder het mes ga.” Het vrouwtje aan de andere kant van de lijn houd vol. Ik reageer dat ik dan eerst wil weten wat er veranderd is sinds woensdag. Lang verhaal kort, maandag word ik teruggebeld door iemand van de planning. Een deel van mij wil zo snel mogelijk onder het mes. Het kan maar gebeurd zijn. Maar de chirurg heeft woensdag uitgelegd dat ik nog steeds herstellende ben van de chemo en de bestralingen. Bovendien werken die nog door waardoor de tumor nog kleiner zal worden. Vandaar dat hij nog een paar weken wil wachten. Mijn opdracht is om zoveel mogelijk conditie op te bouwen.

De kans is klein dat ik dinsdag echt geopereerd ga worden. Zeker omdat ik de afgelopen week niet heel fit was. Toch ben ik benieuwd naar het telefoontje morgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Adrie en Tonny
6 jaar geleden

Spannend allemaal.Van een kant wil je de operatie zo snel mogelijk natuurlijk maar in goede conditie zijn is ook belangrijk.Veel sterkte gewenst voor de komende tijd.Houd moed,
Groetjes

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

We begrijpen dat dit heel onwennig is; helemaal geen afspraken, En....dan dat telefoontje !!!!!! Je zou eigenlijk natuurlijk wel willen maar als de chirurg je daar uitleg over geeft is het toch beter om nog wat weken te wachten! Het zou wel heel, heel onverwacht zijn dat je dinsdag op die operatietafel zou liggen. Liever toch eerst nog maar wat conditie opbouwen. Wij zijn ook benieuwd naar dat telefoontje ! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!