Jos: "In het ziekenhuis"

Gepubliceerd op 19 september 2018 om 21:30

Yeeehaaa, ik heb goed nieuws gehad vandaag. Maar hoe ging dat eraan toe? Dat is een verhaal op zich. Om half tien hadden we de afspraak bij de oncoloog en om tien uur bij de chirurg. De oncoloog verteld het goede nieuws dat de tumor 75% geslonken is en de chirurg verteld hoe de operatie gaat. Dat is tenminste het idee…

Maar de oncoloog ligt achter op schema. Dus de chirurg roept ons eerst naar binnen. Hij verteld het goede nieuws en laat de MRI-scans zien. De tumor is inderdaad een flink stuk geslonken ten opzichte van eerdere plaatjes. De operatie wordt een open buikoperatie en de chirurg is ongeveer twee uur bezig. Doordat de tumor goed geslonken is en hoog in de endeldarm zit, is de kans op beschadiging van zenuwen van de blaas en de geslachtsorganen klein. Ik ga er goed vanaf komen. De operatie ingepland over vier tot zes weken.

Dan nemen we weer plaats in de wachtkamer… “Hebben jullie ook nog tijd voor mij?” roept de oncoloog. Hij komt met een brede glimlach naar ons toe. “Wat heb je nu weer gedaan?”, en hij wijst naar mijn schaafwonden. “Ik ben uit bed gevallen…”. De toon is gezet. Ik vertel over het skeeleren en we bespreken de behandeling. Daarna wijst de oncoloog me de deur. “En ik wil je nooit meer in deze kamer zien!”, roept hij. “Daar ga ik mij aan houden”, zeg ik lachend terug, “maar ik zwaai als ik langs loop!”

Reactie plaatsen

Reacties

Peter
6 jaar geleden

Super nieuws Jos. Ik ben erg blij voor je. Al die intensieve behandelingen hebben effect gehad.
Je ziet er wel stoer uit met al die schaafwonden en het verband. Maandag houd ik je echt uit de wind i.p.v. dat ik je in contact breng met het asfalt. Gr Peter

Huib en corrie
6 jaar geleden

Fijn Jos gelukkig goed nieuws . Nu naar de operatie toe , Veel sterkte

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

De toon is gezet ! Een prachtige opening voor het laatste deel van je traject dat er goed uit ziet. En vooral de opmerking van de oncoloog: "Ik wil je nooit meer zien in deze kamer !"Prachtig toch. Jos, op naar over vier tot zes weken !!!!!!!!!!! Veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!