Jos: "De stomaverpleegkundige"

Gepubliceerd op 20 september 2018 om 21:33

Een nieuwe dag, een nieuw bezoek aan het ziekenhuis. Deze keer heb ik een afspraak bij de stomaverpleegkundige. Daar heb ik afgelopen dinsdag zelf voor gebeld naar aanleiding van mijn valpartij en het feit dat mijn stoma iets groter is geworden.

Dat groter worden is gekomen nadat ik ongeveer twee weken geleden een keer moest niesen toen ik op mijn bed lag. Toen voelde ik direct een pijnscheut door mijn stoma. Daarna lijkt het stoma meer naar buiten te komen.

Zodra ik richting de balie loop om mij aan te melden hoor ik vanachter de balie: “Hallo meneer De Bel, wat leuk om u weer te zien!”. Ik zie een bekend gezicht achter de balie, maar toch ben ik enorm verbaasd dat ze mijn naam weet. Ze heeft mij een paar keer achter elkaar geholpen tijdens eerdere afspraken, maar ze ziet zoveel meer patiënten dan mij. We maken een praatje en ik vertel haar over mijn positieve uitslag gisteren. De persoonlijke bejegening in zo’n groot ziekenhuis is bijzonder en erg prettig om te ervaren!

Dan het bezoek aan de stomaverpleegkundige. De beschadigingen op het stomaroosje vallen erg mee en zijn al bijna niet meer te zien. Dat het stoma naar buiten komt ziet ze ook. In vaktermen heet dat een prolaps. Het kan voorlopig geen kwaad, zeker niet omdat het stoma teruggelegd (andere vakterm voor opgeheven) wordt. Niets aan de hand en goed om het even te laten zien.

Reactie plaatsen

Reacties

Marvin Lasut
6 jaar geleden

Hoi Jos,

Erg goed om te zien dat alles zo goed gaat en al het positieve nieuws. Doet me erg goed :)
Ik kijk nu al uit naar de eerste blog als je stoma "teruggelegd" is en je weer eens heb kunnen "kleien" (zijn je egen woorden ;) )

Groetjes,

Marvin

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Jos, dit is allemaal geweldig goed nieuws ! Een leuk praatje bij binnenkomst....dan de beschadigingen op het stomaroosje die allemaal erg meevallen. Weer een nieuw woord geleerd: "prolaps". Precies zoals je schrijft: "Niets aan de hand !" Ga zo door, kanjer ! Je zit elke dag in ons hoofd ! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!