Jos: "De PET/CT-scan"

Gepubliceerd op 11 september 2018 om 22:54

Bij de PET/CT-scan wordt licht radioactief glucose (suiker) via het infuus ingebracht. Doordat tumoren continu energie vreten gaan die als eerste de glucose gebruiken. Hierdoor lichten tumoren op bij een PET/CT-scan en kunnen ze precies in kaart worden gebracht. Maar dan moet die radioactieve glucose wel beschikbaar zijn…

Vanmorgen vroeg eerst Joyce weggebracht bij kennissen die haar naar school brengen. Daarna Joey naar de opvang gebracht. Zodoende was ik op tijd om door de spits richting Eindhoven te gaan. Het verkeer valt mee, dus ik ben mooi op tijd… Tot ik gebeld wordt door het ziekenhuis dat de radioactieve glucose niet geleverd is. Dus bij Best neem ik de afslag en keer ik onverrichter zake terug naar huis.

Vanmiddag is er nog een plek beschikbaar om een PET-scan te maken. Die heb ik ingepikt. Terwijl het infuus wordt aangeprikt praat ik met de verpleegster over het radioactieve goedje. Dat wordt elke dag speciaal gemaakt en aangeleverd. Als dit niet aan de kwaliteitseisen voldoet betekend dit dat het niet geleverd kan worden en dat het ziekenhuis mensen af moet bellen. Vervelend, vooral voor de verpleegkundigen omdat niet iedereen zo laconiek reageert.

Ik vertel dat ik blij ben dat ik diezelfde middag een scan kan laten maken. De verpleegkundige verteld dat het passen en meten is. Inderdaad zie ik dat de verpleegkundigen het druk hebben om de PET-scanner zo veel mogelijk bezet te houden. En ondertussen zijn ze nog vriendelijk ook. Mijn complimenten! En oh ja, de scans zijn geslaagd.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Gelukkig dat de scans geslaagd zijn ! Ja, het zal ook wel eens zo zijn dat er iets, in dit geval, je radioactieve glucose niet op tijd geleverd kan worden. Prettig toch dat er 's middags nog een plaats voor je was. Ja, er zullen ook wel eens mensen zijn die niet zo leuk reageren op zo'n bericht als er iets niet op tijd is. Daar moeten ze dan maar aan wennen. Blijf rekening houden met het nemen van je rust en natuurlijk ook te oefenen om "sterk" de operatie in te gaan. We denken aan je, praten over je en verder héél véél STERKTE !!!!!!!!!!