Jos: "Plaatjes schieten"

Gepubliceerd op 10 september 2018 om 22:52

Vandaag en morgen worden er plaatjes gemaakt van mijn darmen. Vandaag staat de MRI-scan op het programma en morgen de PET/CT-scan. Inmiddels ken ik het klappen van de zweep. Het maken van de scans is goed te doen. Het vervelendste is het aanleggen van een infuus. Maar die heb ik inmiddels al zo vaak gehad dat ik dat niet meer mee tel. Verder is het een kwestie van stil liggen.

De MRI-scan staat gepland om 18:00 uur. Net in de avondspits. Om 16:30 rijd ik vanaf huis weg. Het eerste stuk gaat snel, maar bij Eindhoven stropt het op. Om 17:50 ben ik bij de MRI-afdeling in het ziekenhuis. Die lopen iets voor dus ik kan meteen door voor de scan.

Eerst mag ik mijn broek omwisselen voor een mooie groene MRI-broek. Daarna wordt het infuus aangelegd waardoor een middel ingespoten wordt dat mijn darmen tijdelijk stil legt. In no time lig ik op het apparaat. Dan mag je een radio zender kiezen en krijg je oordoppen in en een koptelefoon op. De MRI-scanner maakt namelijk een enorme herrie. Dan is het de uitdaging om in je hoofd zen te worden en geen spier te bewegen.

Na 20 minuten is het maken van de scan achter de rug. Van de laborant krijg ik de terugkoppeling dat het beruchte krammetje van de coloscopie nog steeds op z’n plaats zit. Dat geeft afwijkingen op het beeld. Gelukkig zijn de scans geslaagd. Morgenochtend de PET/CT!

Reactie plaatsen

Reacties

Jaap en Ella
6 jaar geleden

Toch weer spannende dagen Jos.Hopen dat de chemo zijn werk gedaan heeft..Wensen jullie veel sterkte en denken aan jullie ...

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Jos, heel veel succes met de scans vooral ook met de PET/CT scan. Gelukkig ook dat de scans zijn geslaagd. Nu maar even afwachten, we denken veel aan je !!!!!! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Weer spannend Jos. Sterkte voor jullie. Een lieve groet van ons