Jos: "Pukkels"

Gepubliceerd op 5 september 2018 om 22:48

De vorige keer dat ik last had van jeugdpuistjes was in de jaren 90. Sindsdien zijn we dik twintig jaar verder, maar als je nu naar mijn rug kijkt zou je dat niet zeggen. Ik ben bezig aan mijn tweede pubertijd. Daarnaast jeukt mijn huid af en toe behoorlijk. Bijwerkingen van de chemo.

Dit komt doordat de cellen in de huid zich relatief snel delen. De chemo vertraagd de celdeling en hierdoor reageert de huid op de chemo. Het zonnetje is niet prettig, de eeltlaag op mijn voeten verdwijnt en nu dus jeukende pukkels.

Ook kon de kapper vandaag merken dat de structuur van mijn haar veranderd is. Mijn haar is zachter dan normaal. En toen het nat was zag ik mijn hoofdhuid in de spiegel van de kapper. Dat heb ik met mijn ‘belhaar’ (stug, dik en veel haar wat loodrecht op de hoofdhuid blijft staan) nog nooit meegemaakt.

Allemaal bijwerkingen van de chemo. Zes tot acht weken na de chemo zouden de klachten verdwenen moeten zijn. Ik ben nu precies drie weken van de chemo af. Dat betekend dat ik nog een paar weken kan genieten van mijn ‘jeugd’ puistjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Bianca
6 jaar geleden

Cher zong het al..”If I could turn back time!”
Bij jou gebeurd dat vanzelf. Hopelijk ben je over een paar weken weer je “oude” vertrouwde zelf. 😉
Op naar de operatie.
Groetjes

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, Jos zo zie je maar dat er toch nog het één en ander achteraan komt door al die bijwerkingen van de chemo. Maar, kop op, nog even wat "jeugdpuistjes" en wat clerasil van "Olivier" en je bent het mannetje weer. Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!