Jos: "Volledige acceptatie"

Gepubliceerd op 7 september 2018 om 00:53

De operatie komt steeds dichterbij nu. Fysiek klaar zijn voor de operatie kost mij niet zoveel moeite. De uitdaging is om ook mentaal klaar te zijn. Ik wil de operatiekamer in zonder weerstand te voelen in mijn lichaam. Dat vind ik belangrijk omdat ik dan rustig onder narcose ga en klaar ben voor het herstel na de operatie.

Bij de eerste operatie om het stoma aan te leggen was het lastig om mentaal klaar te zijn. Rationeel wist ik waarom een stoma nodig was. Maar mijn gevoel vroeg zich af waarom een stoma nodig was in een ‘gezond’ lichaam. Uiteindelijk ging ik de operatiekamer in met het gevoel dat mijn lichaam niet gezond was. Dat kostte veel denkwerk. Het herstel van de operatie was best pittig, maar mijn stoma heeft veel opgeleverd tijdens de chemo.

Nu ga ik door datzelfde proces voor de operatie waarbij de tumor verwijderd wordt. Rationeel wil ik de operatie. Ik wil van de kanker af. Daarvoor heb ik de chemokuren en bestralingen doorstaan. Maar ik voel weerstand. Ik zie op tegen de periode na de operatie. Hoe zal ik eraan toe zijn. Wat gaat er gebeuren en hoe lastig wordt de operatie zelf?

Die weerstand wil ik niet meer voelen als ik de operatietafel op ga. Dan wil ik klaar zijn om de operatie te ondergaan en daarna te herstellen. Volledig accepteren wat er gaat gebeuren. Met als doel om eindelijk weer kankervrij te zijn. Kankervrij! Daar heb ik graag een operatie voor over!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Je gaat nu weer voor een operatie die heel erg belangrijk zal zijn ! Je hebt er alles voor gedaan om hier straks gereed voor te zijn en dan wil je ook dat die operatie lukt, dat je dan gewoon weer kankervrij bent. Het is best een heel moeilijk proces: volledige acceptatie van hoe het gaat en wat er na de operatie gaat gebeuren. Je zult dit toch af moeten wachten en proberen die weerstand niet meer te voelen. Dat is moeilijk. Maar zoals je nu bent, probeer dat zo te houden , probeer ergens de weg te vinden om met die weerstand, op de één of andere manier om te gaan. We willen allemaal dat je straks kankervrij bent en dan zul je, zoals je zelf zegt, klaar moeten zijn om de operatie te ondergaan op een acceptabele manier. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben maar even recht voor z''n raap. Maar met alles wat je al hebt gedaan in goede en in niet zulke goede tijden, zo zul je ook de acceptatie vinden om "het kwartje de goede kant op te laten vallen"Je bent een kanjer, een volhouder, een doordouwer. Dit ga je ook halen, blijf schrijven, blijf volhouden, blijf skeeleren, blijf praten over al deze dingen, blijf "kanjeren". Heel, heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!