Jos: "Zombie modus"

Gepubliceerd op 3 september 2018 om 23:25

De verwachte terugslag van 24KiKa blijft niet uit. Gisteren en vandaag heb ik een groot deel van de dag last van de ‘zombie modus’. De ervaring van 24KiKa is dat me meer dan waard. Ik baal er vooral van richting de rest van het gezin.

Het gekke is dat ik die vermoeidheid vooral overdag heb. ’s Avonds verdwijnen de klachten. Het overvalt me van het een op het andere moment en het kan ook zo weer over zijn. Als het me overvalt dan kan ik heel slecht tegen prikkels van de kinderen. Als ze rennen, gillen of elkaar irriteren dan kan ik daar niets mee. Ook sla ik informatie niet op. Dingen gaan letterlijk langs me heen.

Fysiek gaat het best goed en voel ik me sterk. Bij 24KiKa heb ik zonder problemen 120km geskeelerd. Zelfs de spierpijn achteraf valt alles mee. En dat tweeënhalve week na de chemoradiatie. Als iemand mij twee maanden geleden verteld had dat ik dat zou kunnen had ik het niet geloofd.

Maar die moeheid is een bekende bijwerking na chemotherapie. De moeheid kan lang blijven hangen en zelfs chronisch worden. Hopelijk gaat de ‘zombie modus’ ooit helemaal verdwijnen. Bewegen tijdens de chemo helpt om vermoeidheidsklachten tegen te gaan. Hopelijk helpt bewegen in mijn geval ook tegen zombies!

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Zo bijzonder, Jos, war je gepresteerd hebt. En ook hoe jullie alles beleven. Liefs van ons

Jopie en Johan
6 jaar geleden

jos wat ben je een kanjer om zo veel km te skeeleren johan jopie

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Ook bijzonder. Voor het slapen gaan even kijken op de blog van Jos. He, niets. Absoluut begrijpelijk. Jullie zijn toppers een lieve groet van ons.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Dus, indien mogelijk: veel bewegen want als bewegen helpt om vermoeidheidsklachten tegen te gaan moet je dat, nogmaals indien mogelijk zoveel mogelijk doen. We kunnen dat weer makkelijk zeggen want we hebben geen kanker ! We kunnen niet voelen wat jij voelt. We kunnen alleen meeleven met wat je voelt en dat proberen we dan ook zoveel mogelijk ! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!