Jos: "Waarom 24KiKa?"

Gepubliceerd op 27 augustus 2018 om 23:50

1 op de 3 mensen krijgt kanker. Bam. Harde cijfers. Dat betekend dat iedereen in zijn leven te maken krijgt met kanker. Want wie kent er minder dan drie mensen. Kanker is een ziekte die ons allemaal raakt. Ik heb kanker, maar de mensen om mij heen ondervinden ook de gevolgen van kanker. Ik heb respect voor Tamara hoe ze alles regelt. De kinderen hebben een papa die ziek is. Ouders maken zich zorgen en helpen waar ze kunnen. En familie en vrienden reageren, zijn bezorgt, nemen contact op en helpen waar ze kunnen.

Ik ben volwassen en kan de ziekte overzien en plaatsen. Voor kinderen is dat anders. Kinderen horen te spelen, gek te doen en zonder zorgen kind te zijn. Voor 10 kinderen per week houd het kind zijn abrupt op. Ze krijgen te maken met kanker. Drie van de vier kinderen met de diagnose overleeft de ziekte. De vierde red het niet.

In mijn familie ben ik op dit moment niet de enige met kanker. Mijn achternichtje Jade vecht hard tegen leukemie. Haar vader Marcel houd net als mij een blog bij. En hij omschrijft heel mooi en beter dan ik dat kan wat Stichting KiKa voor Jade heeft betekend. Lees vooral haar blog!

Ik heb heel veel redenen om mee te doen met 24KiKa. De belangrijkste is om de mondhoeken omhoog te krijgen. Ook bij kanker is lachen belangrijk. Net als tranen die er mogen zijn. En… Ik skeeler voor dat vierde kind!

 

Ik heb vandaag nieuwe loten gehaald. Neem contact op om ze te kopen!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Nogmaals Jos: we vinden het buitengewoon dat je mee gaat doen aan "24KiKa". Bewonderendswaardig , dat mag zeker best gezegd worden. En........dat kwartje moeten we ook nog even in de gaten houden hè ! Rust en activiteit goed afwisselen en dan komt die kanjer in jou weer naar boven. Blijf bloggen, blijf skeeleren, blijf rusten, blijf spelen met je kinderen, blijf lekker samen met Tamara "het kwartje" overeind houden! Succes met de voorbereidingen voor vrijdag en succes met de lotenverkoop maar vooral succes met jou en met jouw lichaam en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!