Jos: "De laatste lootjes"

Gepubliceerd op 26 augustus 2018 om 22:29

Voorbereiden op 24KiKa. In anderhalve week. En de 24 uurs skate is 2,5 weken na mijn laatste bestraling. Het klinkt als gekkenwerk als ik het zo opschrijf.

Voordat ik het behandeltraject in ben gegaan was ik topfit. En tijdens de chemokuren en bestralingen ben ik altijd zo actief mogelijk gebleven. Wellicht zorgt dat ervoor dat 24KiKa minder gekkenwerk is dan het lijkt.

Nog steeds merk ik de gevolgen van de behandeling. Ik moet actief mijn rust pakken. Ik lig niet meer elke middag op bed, maar ik zoek rustige activiteiten op. Soms wordt ik overvallen door moeheid en een onprettige lusteloosheid. Tamara kan aan mijn ogen zien wanneer het zover is. Ik merk vooral dat ik de situatie, en dat kan iets kleins zijn als de kinderen die iets doen wat niet mag, niet meer overzie en kan adresseren.

Door te sporten en actief te zijn hoop ik minder last te hebben van mijn behandeling. Tegenwoordig is het advies ook om zo actief mogelijk te zijn. De oncoloog heeft me de laatste keer opgedragen om fit te worden voor de operatie, en daar straft hij mij niet mee.

Mijn grootste zorg voor 24KiKa is niet het skeeleren maar het weinig slapen. Hopelijk ga ik daar niet te veel last van krijgen. Maar als Maarten van der Weijden 55 uur kan zwemmen, moet ik met tussenpozen van een paar uur een half uur kunnen skaten. De voorbereiding gaat goed. Vrijdag is het zover. De laatste lootjes… Ze zijn nog te koop!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
6 jaar geleden

Heb er 4 besteld bij je maar op de verkeerde datum misschien.
Kijk op 23 Augustus.
Groetjes

Jolanda Kuijpers
6 jaar geleden

Hoi Jos, ik volg je blog elke dag en ik vind het zo superknap hoe je over je ziekte schijft en ermee omgaat. Dit telt ook voor Tamara en de kinderen. En wat knap dat je nu voor kika gaat skeeleren!! Petje af! Graag zou ik ook nog 4 loten willen kopen. Ik weet alleen even niet hoe dit gaat. Krijg ik een mailtje van jouw? Maar verder wens ik je heel veel succes met skeeleren maar ook met het verdere verloop van je operaties! Heel veel groeten uit Limburg!
Andre en Jolanda Kuijpers

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Soms wegen" de laatste lootjes " wel eens wat zwaar. Neem ook je rust. Als jouw voorbereiding goed is komt het best in orde. Wat zijn we enorm trots op jou , kanjer van een vent ! Regel je rust en regel je actief zijn. Als die in balans zijn moet het allemaal gaan lukken. Alvast héél véél sterkte voor vrijdag, ja héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!