Jos: "Volle blaas"

Gepubliceerd op 22 augustus 2018 om 23:01

Vandaag voel ik me alweer wat beter. In de middag heb ik nog last van mijn dip, maar vanmorgen ging het goed. De effecten van de bestraling ijlen nog twee weken na heeft de radiotherapeut gezegd. En dat klopt. De bestraling heeft effect op je huid. Bij sommigen hangen de losse vellen aan hun lijf. Bij mij is dat meegevallen. Maar ik merk het effect wel nu de bestralingen erop zitten. Ik heb een kloofjes bovenaan mijn bilspleet.

Wat ik ook merk is dat mijn blaas niet meer halfvol is. Ik moet of niet plassen, of keinodig. De middenweg is verdwenen. De laatste dagen van de bestraling werd het mikken al wat moeilijker. Ik ben blij dat de bestralingen er nu op zitten want regelmatig ren ik naar de wc. Over een weekje zou alles weer normaal moeten zijn. Even afwachten dus.

Ik ben volgens vergeten uit te leggen waarom ik een volle blaas moest hebben bij de bestralingen. Hiervoor zijn twee redenen. De belangrijkste is dat de blaas en de endeldarm dicht bij elkaar liggen. Een volle blaas duwt de endeldarm omhoog, waardoor deze beter gepositioneerd is voor de bestraling. De andere reden is dat met een volle blaas de blaas zelf minder geraakt wordt door de straling. De urine in de blaas zorgt ervoor dat de wanden van de blaas verder van het bestralingsgebied verwijderd zijn.

En nu… Plassen en naar bed!

Reactie plaatsen

Reacties

Wibo
6 jaar geleden

Hé bikkel,

Tijdens het wachten bij een klant even de laatste verhalen van je bijgelezen. Je komt stapje bij stapje dichterbij het einde van dit hoofdstuk van je levensboek. Wat ben je sterk en de rest van je gezinnetje ook natuurlijk. Hou je sterk! Groetjes Wibo

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Weer wat geleerd van je: "Waarom je die volle blaas moest hebben ? " Daar weten we nu ook.Maar prima dat je je weer wat beter gaat voelen na de dip van de voorgaande dagen ! Dan nog even een weekje wachten tot dat alles z'n plaats en werking weer heeft gevonden. Je bent een buitengewone sterke vent Jos ! Hou dit zo vol en dan lig je een ontzettend eind ver voor op "um" en dat was ook het uitgangspunt van deze hele wedstrijd met al z'n ups en downs. We denken veel aan je en ook aan Tamara en de kinderen. Heel veel STERKTE !!!!!!!!