Jos: "Pindakaas"

Gepubliceerd op 21 augustus 2018 om 23:00

Wat doe je in de wachtkamer van een ziekenhuis? Je leest een magazine. Of je tikt wat op je phone tegenwoordig, maar die dag las ik een magazine. In dat magazine staat een recept om pindakaas te maken. Eigenlijk doodsimpel. Ongezouten pinda’s mengen met wat arachideolie en een snufje zout en het geheel in de blender mengen. Ik besluit een foto te maken van het artikel, wellicht leuk om een keer te proberen. De foto staat hieronder. Helaas geen idee meer welk magazine het was.

Gisteren hebben Joey en ik ongepelde pinda’s zitten pellen met als doel pindakaas maken. Toen Joyce thuiskwam van school hebben we in no-time een lekkere pindakaas gemaakt. Het is echt zo simpel als in het artikel. Dat inspireert om ook de hazelnootpasta te maken die ook in het artikel staat. Als Tamara hazelnoten gaat kopen komt ze terug met nog een zak pinda’s. Het resultaat is drie volle weckpotjes. Twee soorten pindakaas en hazelnootpasta. En het is nog lekker ook!

Het maken van de pindakaas en hazelnootpasta is wel het enige wat ik vandaag gedaan heb. Mijn dip is nog steeds niet over. Ik ben vermoeid en lusteloos. Ik moet mezelf vooruit slepen. De tip die ik van het ziekenhuis mee heb gekregen is vooral genoeg drinken om afvalstoffen af te voeren. Van mij mag de energie van afgelopen weekend terugkomen. Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

We hopen dat je energie snel terug gaat keren. Misschien helpt die pindakaas of hazelnootpasta wel ! Grapje ! Jos, blijf sterk, je bent een kanjer, je kunt het aan, blijf volhouden. En..........veel drinken !!!!!! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Het ging ook wel super, Jos. Kop op, hoor.