Jos: "Park Hilaria"

Gepubliceerd op 8 augustus 2018 om 21:45

De auto is volgeladen. Tamara neemt Joyce en Joey mee op kraamvisite bij een klasgenoot in Eindhoven. En ik neem een afslag eerder richting het Catharina ziekenhuis. Op het programma voor mij staat bloedprikken, de bestraling en een consult met de oncoloog.

In het ziekenhuis ga ik eerst bloed prikken. Dat gaat vlot en tien minuten later loop ik, mijn ader dichtdrukkend, richting de bestraling. Ik ben ruim op tijd en mijn blaas zit vol. Deze keer loopt de bestraling achter. Er is een spoedpatiënt tussendoor gekomen. Ik houd het niet meer dus ik ga plassen. 20 minuten later lig ik wel met een volle blaas onder het bestralingsapparaat.

Het gesprek met de oncoloog is snel klaar. Mijn bloedwaarden zijn nog steeds goed en als dit volgende week nog zo is hoef ik na de bestraling niet op controle. Dat scheelt twee keer bloedprikken en richting Eindhoven rijden. Nog een week volhouden dus.

Tamara luncht mee met de kraamvisite. Ik lunch in het ziekenhuis. Net als ik ga zitten zie ik een vrouw die verdacht veel op de vorige buurvrouw lijkt. En ze kijkt ook gek naar mij. En zo zitten we te kletsen over haar nieuwe huis en dat we de gezelligheid van haar drie kinderen missen. Grappig hoe dingen lopen.

Als Tamara mij weer op komt halen verteld ze dat ze langs de kermis is gereden. Park Hilaria heet de kermis in Eindhoven. De kinderen genieten. En de ouders… Die worden te oud voor die wilde attracties!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
6 jaar geleden

Mooie foto's. Wat staan jullie er goed op Jos. Trots.

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Dit is echt een leuke, zeer hoopgevende blog. Alles verloopt volgens "de regeltjes" en er zijn nog geen daadwerkelijke akelige dingen gaande tijdens of na de bestraling. Buitengewoon ! Volhouden ! En.........dan nog een week ! Dat gaat lekker ( nou lekker is niet het goede woord ) maar mag wel even worden gebruikt.Je ziet er goed uit op de foto !!!! Je houdt het dus nog gewoon een week zo vol en dan zijn de bestralingen over en de chemo pillen op ! Je hebt er altijd nog één over. Sterke, volhoudende, doorzettings vermogende vent: we wensen je de komende week héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

We schreven net: "Je hebt nog één pil over". Dat vonden we naderhand toch niet zo'n goed gekozen zin. Het lijkt dan net of je na de bestralingen en al je pillen weer aan de pillen zou moeten. Dit was niet de bedoeling van deze zin. Het ging er alleen maar over dat je er enige tijd geleden eens één had vergeten in te nemen. Volgens de oncoloog kon dat dus geen kwaad. Sorry, voor dat zinnetje !!!! We denken elke dag aan je, we leven mee met de verhalen uit jullie blogs en wensen jullie allen héél véél STERKTE !!!!!!