Jos: "Nog zes keer"

Gepubliceerd op 7 augustus 2018 om 23:01

Ik heb er 18 gehad. Nog zes te gaan. Dan heb ik het over bestralingen. Ik begin iets te merken. Het wordt steeds lastiger mikken. Mijn blaas was maandag te leeg. Vandaag heb ik gevraagd of ik iets later bestraald mocht worden omdat mijn blaas nog niet vol was. Dat terwijl ik precies hetzelfde ritme aanhoud als in twee weken geleden. Toen kon ik goed voorspellen wanneer mijn blaas vol zou zijn. Nu niet meer.

De komende zes keer wordt dus gokken om mijn blaas op het goede moment vol te krijgen. Volgens de radiotherapeutisch laboranten komt dit vaker voor. Meestal kunnen mensen later beginnen met drinken. In mijn geval lijkt dat juist eerder te zijn. Ik had nooit verwacht dit te kunnen schrijven, maar mijn volle blaas lijkt het vervelendste te zijn van de bestralingen.

Nog zes keer bestraald worden betekend ook dat ik nog zes dagen chemotabletten moet slikken. Nog 24 tabletten te gaan. Toch zitten er nog 26 tabletten in het doosje. Eén keer ben ik de  tabletten vergeten te slikken. Dit heb ik besproken met de oncoloog en ik hoef de tabletten niet alsnog te slikken.

Vooral mijn huid zal blij zijn als de chemotabletten eraf zijn. Mijn huid is op dit moment pukkelig en ik heb snel last van de zon. Lekker met dit weer… De afgelopen periode heb ik geleerd van schaduw naar schaduw te lopen. Nog zes keer. Volgende week woensdag zit fase 3, de chemoradiatie er alweer op. Ik kijk ernaar uit!

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

De zon was hot vandaag, Jos. Wij fietsten de Terre des Hommes dorpentocht op Walcheren met 5 vriend(inn)en. De opkomst was de helft van vorig jaar . Jammer voir de opbrengst voor het goede doel en de inzetvan de vrijwilligers. We constteeren binnen onze groep dat kanker veel besproken wordt. Helaas. Het resultaat is ook steeds verschillend.

Thea
6 jaar geleden

Het aftellen van weer een fase is begonnen !
Het weer is hier vandaag een stuk koeler, en vannacht heeft het heerlijk geregend, de zon is nog weg dus kom maar weer gauw naar hier!
Waterballonnen zijn er weer genoeg!
xxx

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, het "mikken" begint je even parten te spelen maar daar kom jij wel door heen. Nog even en dan zitten de bestralingen en tabletten erop of beter gezegd er in ! Vijftien augustus is een dag om naar uit te kijken voor allen die met jou meeleven in deze situatie. We begrijpen heel goed dat je daar ontzettend naar uitkijkt. Daarom........heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!