Jos: "Fase 3"

Gepubliceerd op 5 augustus 2018 om 17:24

Voor het eerst sinds 16 maart heb ik ’s avonds geen blog geschreven. Dat ga ik vandaag goed maken met twee blogs. Toen ik afgelopen woensdag een gesprek had met de oncoloog was zijn eerste vraag: “Hoe gaat het met je?“. “Goed”, antwoorde ik toen op die vraag. “Ik kan het zien aan de manier waarop je loopt”, zei de oncoloog. En hij heeft gelijk.

Nog steeds heb ik geen last van de bijwerkingen van de bestralingen. Ik moet nog acht keer dus ik kan aftellen. Elke dag dat ik geen last heb is er één. Er komt nog steeds energie bij na de bestraling. Ik heb hard gelopen, geskeelerd en de laatste paar dagen sla ik zelfs mijn siësta over. Het is maanden geleden dat ik me zo heb gevoeld.

Voor mezelf heb ik mijn behandelplan opgedeeld in fases. Fase 1 was de stoma, fase 2 de chemotherapie, fase 3 de chemoradiatie, fase 4 de operatie waarbij het slechte deel van mijn darm verwijderd wordt en fase 5 het opheffen van mijn stoma. Woensdag 15 augustus wordt ik voor de laatste keer bestraald. Die datum staat dubbel onderstreept in mijn agenda. Dan is fase 3 voorbij.

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
6 jaar geleden

Het is niet alleen de manier waarop je loopt. Ook het praten, meespelen/stoeien/waterballons gooien met de kinderen en je interesses die ons opvallen. Je bent er weer. Heerlijk om te mogen zien en meebeleven. Genoten met jullie. Van alles.

Joke Slabbekoorn
6 jaar geleden

Mooi om te zien/lezen hoe goed je je er door heen slaat zag op f.b dat jullie een top weekend gehad hebben je ziet er goed uit!!en nog behoorlijk actief!!toppie!!!!

Thea
6 jaar geleden

Jos wat hebben we genoten met jullie!
Je bent gewoon een TOPPER!
Heerlijk dat watergevecht, ik bedenk gelijk dat ik nog om waterballonnen moet voor Melvin en Levi, dus zo eerst gaan doen.
Het was fijn om je te zien onverwachts, en natuurlijk ook om de anderen te zien.
Maar toch! Wij zijn blij dat het zo goed gaat allemaal en bijna is er weer een fase afgesloten!
xxx

Marcel en Olga de Lange
6 jaar geleden

Hoi Jos, we lezen natuurlijk regelmatig je blog. Fijn te lezen dat je energie hebt. En knap wat je allemaal onderneemt.
Op veel momenten wordt je geleefd, maar gelukkig maken jullie duidelijk eigen keuzes en mooie/leuke momenten. Het op delen in fases geeft houvast. Stapje voor stapje naar volledige genezing!

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Woensdag 15 augustus wordt bijgeschreven in de analen van vele mensen die jou kennen want dat is de dag van de laatste bestraling. Hij is hier reeds genoteerd. Je bent al een heel eind in de wedstrijd en de wedstrijd gaat door en door. We blijven je aanmoedigen langs de lijn en net zo lang tot dat je "um" hebt verslagen. Carpe Diem !!!!!!!! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!