Tam: "Rots en water"

Gepubliceerd op 28 juli 2018 om 21:41

Een paar maanden geleden kwam ik tijdens de startersdag van de kamer van koophandel iemand tegen die ik kende via de yoga. Hij was, net als ik, aan het kijken om voor zichzelf te beginnen en was nog zoekende naar het hoe en wat. Nu kwam ik hem twee weken terug weer tegen bij de yoga en raakte we aan de praat. Hij nodigde me uit om vandaag mee te doen met zijn psycho-fysieke training rots en water. Dit leek me wel wat en zo gezegd zo gedaan, mijn sportoutfit aangedaan en vertrokken naar “De rustende jager” een leuk restaurant in het gebied bij de Loonse en Drunense Duinen.

Met zijn vieren zijn we in de stromende regen op pad gegaan door het bos om uit te komen bij de heide, waar we allerlei oefeningen hebben gedaan met elkaar. We kenden elkaar niet en hebben allemaal oefeningen gedaan die ons aan het denken en reflecteren hebben gezet.

 

De rots staat voor het sterke en het water voor het meeverende, het is erg leuk en interessant om na elke oefening stil te staan wat het met je gedaan heeft en wat dit over jezelf zegt en hoe het principe werkt. Door het samen te doen doet het een beroep op je sociale vaardigheden en is het heel interactief. Je ziet dan ook goed het verschil in de verschillende persoonlijkheden en hoe dit overkomt bij jezelf. Van mezelf weet ik dat ik niet zeker overkom als ik te maken krijg met agressie etc. Door het doen van de oefeningen vandaag en het zien en ervaren ben ik me nog bewuster geworden van hoe ik om ga met de dingen. Ik kan bijv. heel goed focussen en de ander negeren, waardoor het niet leuk is om mij verder te pesten. Ik ben vroeger nooit echt gepest en deze eigenschap heeft daar misschien wel aan meegedragen. Tijdens een oefening die ging over het volgen van je intuïtie volgde ik mijn eerste gevoel en die klopte met de uitkomst die ik aanwees. Een hele leuke speelse manier om meer inzicht te krijgen in jezelf zeker een aanrader om eens te proberen.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Tamara, een ontzettend interessant stuk wat je hebt geschreven. We wisten niet dat zo'n psycho-fysieke training zoveel in iemand los kan maken. We wensen jullie met z'n "viertjes" heel , veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!! p.s. Hebben we van jou ook gelijk weer iets geleerd !!!! Nogmaals, allen, STERKTE !!!!!!!!!!!

Ingeborg Coppens
6 jaar geleden

Hoi Tamara en Jos, ik was natuurlijk getriggerd door je eerste zin die ik las maar na het doorlezen nog meer getriggerd door het mooie verhaal wat dit voort heeft gebracht. Dank voor het delen !

marrie quinten
6 jaar geleden

fijn dat je weer iets gevonden heb om meer over je zelf te weten het kan je alleen maar op het goede pad brengen om je weg te vinden