Jos: "Met z'n allen"

Gepubliceerd op 16 juli 2018 om 23:08

Vanmorgen staat de derde bestraling op het programma. Vorige week werden Joyce en Joey al uitgenodigd, dus vandaag gaan we met z’n allen. Vandaag staat niet alleen de bestraling op het programma, maar ook een gesprek met de radiotherapeut.

Omdat het zomervakantie is staat er geen file in de spits. Vol gas knallen we naar Eindhoven en hoewel we laat vertrokken, zijn we ruim op tijd in het ziekenhuis. Joyce en Joey vinden alles in het ziekenhuis interessant. Ze zijn al vaak met mij mee geweest en ze zijn naar de kindermiddag geweest die het Catharina Ziekenhuis organiseert (zie video hieronder, met twee bekende kopjes). Dus ze weten ongeveer wat er gebeurt in het ziekenhuis.

Als we naar binnen worden geroepen voor de bestraling helpen Joyce en Joey de radiotherapeutisch laboranten om mij goed te leggen. Bij de scans en de bestraling mogen ze op de monitor meekijken wat er allemaal gebeurt. De radiotherapeutisch laboranten geven uitleg en ze mogen via de intercom vertellen dat de bestraling klaar is. Heel goed dat het ziekenhuis hier zo de tijd voor neemt!

Daarna hebben we nog de afspraak met de radiotherapeut. Ook die heeft alle aandacht voor de kinderen en omdat er nog niet heel veel bijzonders is met de bestraling, de bijwerkingen komen nog, is het gesprek kort. Als we weggaan vraagt de arts of Joyce en Joey nog een keer meekomen. “Gezellig”, antwoord Joyce en met een lach verlaten we het ziekenhuis.

 

Joyce en Joey zijn vanaf 2:29 in beeld.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Joke Slabbekoorn
6 jaar geleden

Wat mooi dat het zkhuis hier zo op inspeelt ,met de kids! Voor hun ook goed om te zien ,en daardoor te verwerken. Jullie zijn een echt team!

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Met een lach verlaten we het ziekenhuis ! Dat is een zin die we vast moeten houden voor nu en in de toekomst! Geweldig, hoe ze dat met jullie kinderen doen en ook met Tamara en zeker ook met jou, Jos. Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!