Jos: "De eerste bestraling"

Gepubliceerd op 13 juli 2018 om 00:29

De eerste bestraling staat op het programma. We komen aan bij het ziekenhuis en melden ons aan bij de balie. Ineens sta ik aan de grond genageld. Shiiiit. Vergeten te drinken! De bestralingen moeten met een volle blaas gebeuren. De volle blaas zorgt ervoor dat mijn darm omhoog komt te liggen zodat ze goed kunnen bestralen. Snel lopen we naar de kraan en ik drink 5 bekers water weg. Nu hopen dat we even moeten wachten.

Niet dus. Vrijwel direct worden we naar binnen geroepen. Ik vertel dat ik vergeten ben om te drinken. De vriendelijke ‘bestralingsverpleegkundige’ (morgen vragen wat de goede term is) zegt dat ze eerst een ‘mini-CT’ maken om goed te kunnen mikken. Ik ga op het apparaat liggen en de bestralingsverpleegkundige zorgt dat de laser precies uitgelijnd is met de stipjes op mijn huid. Dan wordt de mini-CT gemaakt en inderdaad, mijn blaas is te leeg. Over een drie kwartier de volgende poging.

We wachten in de wachtkamer. Na een kwartier moet ik nodig plassen. Na een half uur kei-nodig en net voordat ik naar binnen wordt geroepen sta ik te plassen op de WC. Dat lucht op! Maar nog steeds geen bestraling. Over een half uur de volgende poging. Ik drink nog wat water en na een kwartier merk ik dat mijn blaas voller begint te raken. Als we weer naar binnen worden geroepen is mijn blaas goed vol. Tien minuten later sta ik bestraald en wel buiten. Snel naar de WC…

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
6 jaar geleden

Hoi Lieverds,
Knap hoe jullie alles doen!
Ik heb grote bewondering voor jullie en moet vaak aan jullie denken.

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Toch gelukt. Je staat er niet bij stil wat een volle blaas kan doen. Een begin gemaakt met een volgende fase, Jos en Tamara. We leven met jullie mee. Een lieve groet van ons

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Eerste bestraling. Eerste vergissing: vergeten te drinken. Alles komt goed door de hulp van de "bestralingsverpleegkundige. Alles is nog gelukt ! Prima ! Veel succes en ga zo door. Ook met drinken. Allemaal en Jos ....STERKTE !!!!!!!!!!!

Dieudonnée
6 jaar geleden

Poeh....weer een nieuwe stap in de behandeling. Bestraling is niet niks. Enne...ik kan me niet voorstellen dat je de enige bent waarbij dit even niet helemaal meteen perfect verloopt. Ze helpen je daar wel doorheen.
Heel veel sterkte en hou vol! Ik blijf duimen voor een goede afloop. Groetjes Dieudonnée