Jos: "Villa Volta"

Gepubliceerd op 13 juli 2018 om 23:13

Gisteren was ik vooral vol van de blaas. Vandaag bij de tweede bestraling gaat dat een stuk soepeler. Ik arriveer in het ziekenhuis met een volle blaas en een half uur later sta ik bestraald en wel weer buiten. Ondertussen voel ik me steeds beter. Ik knap nog steeds op van de chemo en ik heb nog geen last van de bestraling. Dat komt over twee weken ongeveer…

Hoe gaat de bestraling in zijn werk? Als ik wordt binnengeroepen mag ik mijn broek en schoenen uitdoen. Daarna ga ik op het bestralingsapparaat liggen en wordt ik door de radiotherapeutisch laboranten (i.p.v. bestralingsverpleegkundige, ik heb het nagevraagd) precies goed gelegd. Op beide heupen en net boven ‘Lange Jan’ in mijn schaamhaar staat een groot kruis getekend met in het midden een getatoeëerd puntje wat uitgelijnd wordt.

Als ik goed lig wordt een ‘mini CT-scan’ gemaakt om te zien of mijn blaas vol is en om nog kleine correcties aan het bestralingsgebied te maken. Tijdens de scan draait het apparaat om me heen waardoor het lijkt alsof ik in Villa Volta, de Efteling attractie waar de kamer om je heen draait, lig.

Als de scan gemaakt is gebeurt er voor mij even niets. Stil blijven liggen. De radiotherapeutisch laboranten stellen dan het apparaat in. Daarna draait het apparaat nog 1 rondje met tussenstops. Bij elke tussenstop hoor ik een paar keer gezoem. Dat is wanneer de straling door mij heen gaat. De behandeling is, los van de bijwerkingen, geheel pijnloos.

 

Meer informatie: www.radiotherapie-eindhoven.nl

 

De bestraling, kruizen zitten bij mij iets lager dan op de video.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Duidelijke uitleg !De radiotherapeutische laboranten helpen je door de bestraling heen en deze is pijnloos.We hopen dat je over twee weken weet of voelt wat de bestraling heeft gedaan. Jos, STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!