Jos: "Scan dag"

Gepubliceerd op 5 juli 2018 om 22:47

Vandaag is het scan dag. Om 13:30 de MRI en om 15:15 de PET/CT-scan. Bij het opstaan merk ik dat ik iets meer energie heb dan gisteren. Sparen dus. De ochtend doe ik zo rustig mogelijk. Daarna naar het ziekenhuis.

Vrij snel nadat ik me meld bij de MRI balie wordt ik naar binnen geroepen. Een infuus wordt aangeprikt en ik krijg een stofje om mijn darmen stil te leggen. De MRI-scan zelf is simpel. Twintig minuten niet bewegen. Kort vergeleken met de anderhalf uur die het vorige keer duurde. Ik concentreer me op mijn ademhaling en voor ik het weet zijn de scans gemaakt.

Daarna lopen we naar de kantine. We zitten nog maar net als ik gebeld wordt door het ziekenhuis. De PET/CT-scan heeft een uur eerder plaats. Mooi. Bij de MRI-scan hebben ze het infuus laten zitten zodat dit ook gebruikt kan worden voor de PET/CT. Ik krijg radioactieve vloeistof en een plasmiddel ingediend. Daarna moet ik een uur rustig liggen. En drie keer naar het toilet.

Zodra mijn lichaam rustig genoeg is en de tumor de radioactieve suikers aan het verwerken is mag ik op de scanner gaan liggen. De scan zelf duurt een kleine twintig minuten. Zes uur voor de PET scan mag je niets eten. Ik heb honger en ik voel me zwak. Ik ben blij als de scan erop zit. In het ziekenhuis eet ik twee broodjes. Dat blijkt mijn avondmaal. Zodra ik thuiskom kruip ik in mijn bed. De scans zijn gelukt!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

De "scandag": zo te lezen is dit allemaal goed verlopen maar al met al duurt het best lang. Lekker dat je een uur eerder de Pet/CT scan kon doen. Maar al met al een zware dag dus even wat eten en dan "plat". Maar het mooiste is dat de scans zijn gelukt !!!!!!!! De wedstrijd gaat door en neem je rust, we staan aan de kant, moedigen je aan, wensen jullie allemaal heel veel STERKTE !!!!!!!!!