Tam: "Pluk de dag"

Gepubliceerd op 5 juli 2018 om 15:22

Elke dag is het kijken hoe het ervoor staat en passen we ons zo goed mogelijk aan aan de dag en hoe iedereen zich voelt. Afgelopen dagen was Joey niet fit en flink verkouden, kon hij het samen met papa rustig aan doen en een middag dutje doen.

Ik voel me zelf minder moe en ben blij dat ik weer meer uit de voeten kan. Ook geeft het rust dat ik vakantie heb van school en na de vakantie stage mag gaan lopen bij Oro.

Nu zit ik in het ziekenhuis en heeft Jos net de MRI gehad, momenteel krijgt hij de Pet CT scan. Wat is het mooi dat ze dat in het Catharina ziekenhuis kunnen aanbieden. Je kan heel duidelijk zien waar de tumor zit en waar niet. Het was een hele geruststelling om de eerste keer mee te kijken en zelf te zien dat het alleen de tumor in de dikke darm was die oplichtte.

Komende periode begint de vakantie die bij ons zal bestaan uit elke werkdag naar Eindhoven voor de bestralingen van Jos, de zwemlessen van Joyce en daaromheen elke dag kijken naar wat kan.

Ik heb een paar leuke activiteiten gevonden en als we zin en energie hebben kunnen we die gaan doen. Het is een totaal andere zomervakantie als dat we ons een paar maanden geleden hadden kunnen indenken, maar het is fijn dat we ons nu even niet druk hoeven te maken om schooltijden etc. Gewoon dag voor dag bekijken wat we willen en niet willen, voor mij als vooruitplanner een hele uitdaging :-) 

Mijn motto was en is nog steeds Carpe Diem, het zit in de kleine dagelijkse dingen die mij elke dag blij maken. Voor mij zijn dat alle lieve mensen om ons heen en zo met ons begaan zijn. Overal waar we komen zijn er mensen die ons aanspreken en met ons meeleven. Ik kan soms nog niet geloven dat we in deze heftige situatie zitten, maar door alles per dag te bekijken zijn we inmiddels al een heel stuk verder in het traject en hebben we al twee heftige fases achter de rug. Op naar de volgende fase de bestralingen. Iedereen een hele fijne vakantie en foto's zijn altijd welkom :-)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
6 jaar geleden

Weer mooi geschreven Tamara. Carpe Diem. Het staat geschreven op het huis van de vrienden in Limburg die al jaren bij opa en oma van Jos kwamen en nu vandaag bij ons om een dagje Yerseke en Oosterschelde te doen. Mooi dat tussen alle onderzoeken en het ziek zijn door toch deze mooie woorden ook bij jullie van kracht zijn. Pluk de dag. Vier het leven. Hoe moeilijk het ook soms kan zijn.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Wij vinden dit een goed bericht. Dat klinkt misschien een beetje "te direct" maar de scan zijn even achter de rug en zo te lezen geen andere tumoren op andere plaatsen, jullie hebben vakantie maar van die vakantie is het veel rijden naar Eindhoven voor de bestralingen en dan is het weer afwachten hoe alles verloopt. Het is allemaal te doen en jullie kunnen nu ook je rust nemen dat is heel belangrijk. Wat je tussen door kunt gaan doen is afwachten. Leef met de dag : "Carpe Diem". We wensen jullie heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!