Jos: "Vaderdag"

Gepubliceerd op 17 juni 2018 om 23:58

Hoe is het ondertussen met mij? Gelukkig steeds beter. De effecten van de chemo worden steeds minder. Ik voel de energie terugstromen in mijn lichaam. Vandaag zijn we gewoon met het gezin op pad geweest. Met papa erbij! En dat alleen al maakt vaderdag geslaagd!

Na het ontbijt merkt Tam op dat ik energiek ben. Ze heeft gelijk, ik voel voor het eerst in weken iets van mijn oude zelf. We besluiten naar het prehistorisch dorp in Eindhoven te gaan. Voor ons allemaal de eerste keer dat we daar zijn.

De binnenkomst is al goed. We zijn mooi op tijd om aan te sluiten voor de rondleiding. In mooi Eindhovens (“Wat deden de mensen toen die Romeinen eindelijk weg waren? Vet feestuh natuurlijk!”) gaan we van de ijzertijd naar de middeleeuwen. Daarna praten we met zwaardvechters, schrijft Joyce haar naam met een ganzenveer en eten we varken van het spit.

Op het eind belanden we in de ijzertijd waar je zelfgemaakte koekjes kan bakken. En zelf koekjes bakken begint met graan malen. De kinderen beginnen enthousiast. Na een klein half uur heb ik eindelijk het graan fijn genoeg om een koekje te maken. Joyce en Joey zijn dan allang ergens anders.

Het fijngemalen graan wordt met een schep honing en een beetje water veranderd in een deeg. Dat gaat in de pan op het vuur en we hebben een koekje. Het prehistorisch dorp is een keigaaf levend museum. Mooi om daar met z’n vieren van te genieten. Perfecte vaderdag!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Dat is straks een vaderdagkoekje bij de koffie. Heerlijk. Ik zie er naar uit. Of zijn ze al op? Dan hebben wij nog wel een fabriekskoekje voor jullie. Super wat een leuke uitjes jullie toch al tijd weer bedenken. Leerzaam en creatief. Dan ook nog genieten. Het is jullie zo gegund.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Betere Vaderdag hadden jullie je niet kunnen wensen ! Buitengewoon goed om ook te horen dat je je weer goed voelt en dat je weer energie in je lichaam voelt stromen. Je ligt lekker voor op "um" en probeer dat ook zo te houden. Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!

Ernst-Jan
6 jaar geleden

Fijn om zo’n goed bericht te lezen, vader Jos! Nog tijd zat om weer op krachten te komen voordat Ireen Wüst je weer toelacht! Hopelijk wordt het een strak pad naar volledig herstel. 🎺