Jos: "Laatste ronde"

Gepubliceerd op 19 juni 2018 om 00:15

Vandaag staat een bezoek aan de oncoloog gepland. Die bepaald aan de hand van mijn bloedwaarden of ik door mag met de chemo. Zelf verwacht ik geen problemen. Ik lijk me iets beter te voelen dan in de derde week bij de eerste chemokuur.

Zodra de oncoloog in opleiding mij oproept begint ze over het krantenartikel. De oncoloog die haar begeleid heeft tegen haar gezegd dat zei de ‘lokale beroemdheid’ mag controleren. Leuk dat het artikel binnen het ziekenhuis zo wordt opgepikt.

Eenmaal in de kamer bespreken we mijn bloedwaarden. Mijn vermoeden wordt door de cijfers bevestigd. De meeste waarden zijn constant gebleven en zitten ruim boven het minimum voor de volgende chemokuur. Dat betekend dat ik woensdag weer aan het infuus mag. Volgens de oncoloog is de laatste keer voor velen psychisch de zwaarste keer.

Van mij mag de laatste chemokuur juist komen. Nog 1x door de tunnel en dan zit de eerste chemotherapie erop. Bij de eerste en tweede chemokuur weet je dat zodra je jezelf weer een beetje beter voelt, je nog een keer door het dal mag. Gelukkig is de derde chemokuur de laatste. Daarna mag ik me even echt beter voelen. Dan volgt chemoradiatie. Bestraling in combinatie met chemo in tabletvorm. Maar eerst de laatste kuur. Kom maar op woensdag. De laatste ronde!

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
6 jaar geleden

Klasse zoals je dit allemaal doorstaat Jos!! We denken hier veel aan je, zet hem op! X

Mark Robinson
6 jaar geleden

Hey Jos - heel goed om te lezen, ik wens je veeeel sterkte bij de laaste chemo! You've got this! Mark

Adrie en Tonny
6 jaar geleden

Heel veel sterkte met de laatste chemo
met jou positieve instelling gaat het allemaal goed komen.