Jos: "25% batterij"

Gepubliceerd op 13 juni 2018 om 23:02

Gisteren heb ik mijn laatste chemopillen geslikt. Week drie van de chemokuur is ingegaan. De beste week van de drie. Net als je jezelf weer beter begint te voelen krijg je de volgende kuur. Gelukkig hoef ik nog maar 1x.

Het verraderlijke van de derde week is dat ik mezelf vrij goed voel. Dan wil ik snel teveel en wordt ik keihard teruggefloten. Het voelt alsof mijn batterij niet verder op wil laden dan 25%. Als ik na de lunch nog een keer bijlaad door te rusten heb ik een goede ochtend en eind van de middag en avond. Als ik dat niet doe gaat de batterij besparende modus aan en zak ik langzaam weg.

De reacties van mensen die mij zien op het moment dat mijn batterij 25% vol zit zijn dat ik fit en energiek oog. En dat klopt ook. Op goede momenten ben ik ook fit en energiek. Het complete plaatje is dat na een paar goede uren de batterij besparende modus inschakelt. Dan ga ik geeuwen en gaat alles langs mij heen. Ook voel ik me soms helemaal niet fit, ondanks een nacht goed slapen en voldoende rust.

Komende week eerst genieten van een week zonder pillen innemen. Zoveel mogelijk goede momenten pakken. Veel bewegen omdat dan de kans op chronische vermoeidheid na afloop van de chemotherapie kleiner is. 100% gebruik maken van de 25% batterij die mij ter beschikking staat.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Gelukkig heb je je laatste pillen door geslikt.De ellende is dat je je goed voelt maar op een bepaald moment onmiddellijk wordt teruggefloten. Dan door de rust die je neemt weer aan het opladen gaat. Het zal met ups en downs gaan, denken we, maar meer ups dan downs ! Jou te kennen en wat we tot nu toe allemaal hebben gelezen zal "um" toch een eind achter blijven en dat is ook de bedoeling ! Blijf ook in beweging, naast het schrijven dan blijven wij je aanmoedigen om over een poosje de derde ronde in te gaan. Jos en Tamara, ontzettend veel beterschap en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!