Jos: "Eiwitten eten"

Gepubliceerd op 14 juni 2018 om 23:24

Het ging zo goed afgelopen winter. De voorbereidingen voor 200km schaatsen. Ik verloor zelfs wat gewicht. Niet zo erg, want de zomer van 2017 was ik aan de zware kant. Achteraf komt het gewichtsverlies niet alleen door het rondjes schaatsen op de Ireen Wüst baan. De tumor verstookt behoorlijk wat energie dus die heeft aardig meegeholpen.

Ook nadat de tumor ontdekt is blijf ik gewicht verliezen. Voor de stoma operatie heb ik met een diëtiste gesproken om het gewichtsverlies te stoppen. De diëtiste adviseert om meer eiwitten te eten. Zo kan afbraak van spiermassa worden voorkomen en krijg ik extra calorieën binnen. Ze raad aan kwark te eten omdat daar veel eiwitten in zitten.

Sindsdien eet ik trouw elke dag een bakje kwark. Zodra mijn smaak veranderde tijdens de eerste week van de eerste chemokuur moest ik de kwark mechanisch naar binnen werken. Maar ik heb kwark gegeten. En ik moet zeggen, sinds mijn gesprek met de diëtiste is het gewichtsverlies gestopt.

Zuivelproducten eten gaat goed tot de eerste week van de tweede chemokuur. De lucht van yoghurt en melk en kwark alleen al. In de tweede week komt de smaak terug. Dus een glas melk en een bak yoghurt gaat er weer best in. Alleen is het niet gelukt om weer kwark te eten. Ik vind het verschrikkelijk om voedsel ongebruikt weg te gooien. Maar voor de kwark heb ik vandaag een uitzondering gemaakt. Die was helaas over de datum…

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Die was helaas over de datum..............jammer voor jou ! We zijn blij dat het gewichtsverlies is gestopt en dat je weer lekker van een glas melk en een BAK yoghurt kunt genieten. Jammer dus dat vandaag een uitzondering moest maken betreffende de kwark !!!!! Hé, kanjer, héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!