Jos: "Eerste week chemo"

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 22:43

De eerste week chemo zit erop. “Valt het mee of valt het tegen?” Die vraag is voor mij moeilijk te beantwoorden. Vooraf heb ik me bewust geen voorstelling gemaakt van hoe de chemo zou zijn. ‘Tuurlijk heb ik gelezen wat chemo is en wat de bijwerkingen zijn. Ik ben ingelicht over wat er bij chemo komt kijken. Maar vooraf ik ben niet bezig geweest met hoe ik het zou ervaren. Bewust niet.

Door de chemo op me af te laten komen kan ik het ervaren zoals het is. Sommige aspecten zijn best pittig. Momenteel vind ik de vermoeidheid het meest vervelend. Ik heb het nodig om in de middag te rusten. Maar als ik dat doe heb ik een goede ochtend en avond. Wat ik ook ervaar is dat ik niet goed tegen drukte kan. Als Tamara, mijn moeder en de kinderen er zijn wordt het voor mij snel teveel. Maar als ik me afzonder is het geen probleem. Ook niet als Joyce naar me toe komt om te kletsen.

Al met al het is zeker een heftige week geweest. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen om mij heen. Ik kan me bij alle verhalen over chemo iets voorstellen. Het is pittig, belastend en vreemd. Maar als ik rekening houd met mezelf is het ook goed vol te houden. Hopelijk ook voor de mensen om mij heen!

Reactie plaatsen

Reacties

Klaske
6 jaar geleden

Ha Jos rusten is gewoon goed!!!!! De eerste week gehad. Het komt goed!!!!!!! Je moet er alleen doorheen.
Wij moeten vandaag ook. Echo en hapjes nemen volgende week. Een week later uitslag. Of het nu wel of niet prostaatkanker wordt. Het kan alle kanten nog uit. En ik vandaag de MRI en volgende week dinsdag uitslag. Maar we vergeten je niet hoor. Hou je taai.
En misschien als het mag nog een til. Elke dag je zelf even verwennen of iets leuks doen. Hele simpele dingen. Bv lekkere koffie kopen of je vrouw verrassen met een bosje bloemen. Ik stop doeg

Susanne Hamelink
6 jaar geleden

Ik weet niet zo goed hoe ik mijn reactie moet beginnen, omdat ik merk dat ik hetzelfde blijf zeggen: jullie doen dit zo goed. Ik wil niet alleen positief zijn omdat ik me ervan bewust ben dat jullie door een enorm zware en kwetsbare tijd gaan. Maar ik heb zoveel bewondering voor jullie kracht, jullie openheid. We zijn allemaal bezorgd om jullie en het is dan ergens zo'n geruststelling dat jullie het goed kunnen accepteren en het er kunnen laten zijn zoals het komt. Wat kan ik verder voor jullie doen om al het zware minder zwaar te maken? Jullie doen dit zo goed! En dan denk ik aan Joyce en Joey. Dan zie ik de foto met jou en Joyce op skates. Dat is zo fantastisch. Dat vind ik echt geweldig. Nogmaals, ik wil niet alleen positief zijn en het zware bagetaliseren. Want dat is er. En daarmee blijf ik jullie veel kracht en sterkte toe wensen. Jullie doen het gewoon zo goed. Ik heb daar echt bewondering voor.

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

De wedstrijd met de duur van een week zit er op ! Je hebt ervaringen opgedaan van je tegenstander en daar valt natuurlijkal iets van te zeggen en dat doe je dan ook in dit blog. Pittig, vermoeidheid, drukte.....! Maar je hebt alweer een goede bijstelling ingevoerd: 's middags rusten ! Dan kun je op de andere dagdelen meer ! Ja....en wat de chemo betreft: bij de één werkt het zo en bij de één werkt het weer anders. Maar de op één na laatste zin is uiterst sterk van je:" Maar als ik rekening houd met mezelf is het ook goed vol te houden !" Jos, blijf dus goed rekening met jezelf houden !".Wij staan elke dag aan de zijlijn om je aan te moedigen! Voor jou, Tamara en de kinderen: héél, véél STERKTE !