Jos: "Twee maanden"

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 22:26

Gisteren was het niet alleen de eerste week chemo. Het was ook twee maanden met kanker. 16 maart kregen we de diagnose. Mijn oude leventje als software engineer en Scrum Master is twee maanden en een paar dagen geleden. Bizar. Ook vreemd is dat ik drie maanden geleden op het ijs stond in Zweden. Klaar om drie dagen later 200 km te schaatsen.

Sindsdien is mijn leven radicaal veranderd. De afgelopen twee maanden is een rumoerige periode geweest. Ik ben blij om te ervaren dat het leven doorgaat. Met diepe dalen. Maar ook met mooie momenten.

Ik heb al eerder iedereen bedankt voor alle support en medeleven. Dat doe ik nog een keer. De support is ongelooflijk mooi om te ervaren. Ook de support van collega’s bij mijn werkgever, TMC, en opdrachtgever, Vanderlande, wil ik nog een keer prijzen. I’ll be back!

Een ander hoogtepunt is dat we er staan als gezin. Wat er ook op ons af komt, met z’n viertjes komen we er wel. Joey maakt lekkere fruitsapjes voor papa en met Joyce kan ik in een deuk liggen als mijn stoma weer eens geluid begint te maken. En Tam is nu kapitein en stuurman van schip “De Bel”. Soms zwaar, maar het gaat haar goed af!

Ook mooi is dat grenzen verleggen steeds beter gaat. Het is fijn om te wandelen. Maar als het mooi weer is en ik ben goed uitgerust… Dan lonken de skeelers. Leuk rondje Joyce!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

"Time flyes !" Als je achteraf kijkt is het allemaal heel snel gegaan en de tijd gaat ook zo snel. Twee maanden alweer ! Twee tijden : een tijd voor de constatering van de kanker en dan nu een tijd na de constatering. Jullie zitten nu in de chemofase en zoals jezelf zegt: "Dit gaat met ups en downs" Hopelijk komen er in de toekomst meer ups dan downs. Dat hopen we natuurlijk allemaal. De boot "De Bel" staat onder goede leiding van kapitein Tamara, twee kleine piraten en een grote matroos die goed wordt verzorgd door de kapitein en de twee piraten! Kies het ruime sop met "de Bel" en omzeil de zandplaten, zorg niet vast te komen zitten dan komen jullie met z'n vieren weer goed en gezond thuis. Goede vaart en een goede wedstrijd ! Nogmaals: we staan aan de kant om aan te moedigen nu net nog even een kano of een oud "kottertje" om je langs zij ook daar aan te moedigen. Houd moed en kijk zo af en toe maar eens door de verrekijker, die hangt aan boord, in "de stuurkasse", misschien is er iets goeds te zien: "Ja........een bord aan een baken met daarop de tekst: "STERKTE ALLE VIER !".