Jos: "Kleiner zakje"

Gepubliceerd op 14 mei 2018 om 23:00

Vandaag staat een bezoekje bij de stomaverpleegkundige gepland. De hechtingen worden verwijderd en we bespreken het stoma materiaal. Omdat Tamara vandaag in Utrecht zit voor haar opleiding gaat mijn moeder mee naar Eindhoven.

Ruim op tijd zijn we bij het ziekenhuis. We drinken nog wat in de restauratie. Dan wordt ik gebeld. Aan de andere kant van de lijn klinkt de stem van de oncoloog. Hij vraagt hoe het gaat, maar hij belt vooral om te vragen of ik geïnterviewd wil worden voor het Catharina ziekenhuis. Zo’n interview is altijd leuk, dus ik stem toe. Leuke verrassing! Tzt. horen jullie wanneer, wat en waar er gepubliceerd wordt…

Daarna de stomaverpleegkundige. De hechtingen worden netjes verwijderd. Daarna bespreken we naar de huidplaat. Korte uitleg, ik heb een 2-delig stoma systeem. Dit houd in dat ik een huidplaat heb die 3 à 4 dagen blijft zitten. Daarbovenop plak ik een zakje dat ik dagelijks verwissel, en een aantal keer per dag leeg. De stomaverpleegkundige besluit om bij een 2-delig systeem te blijven, maar met een iets kleinere huidplaat en dito zakje.

Hartstikke goed, die grotere huidplaat trekt soms aan je huid bij bewegingen. Hopelijk blijft de kleinere huidplaat goed zitten. Daarmee wordt mijn stoma weer iets fijner. Ik ben blij dat mijn stoma er zit. Door de chemo wisselt de consistentie van mijn ontlasting. Door het stoma heb ik geen medicijnen tegen diarree en/of obstipatie. Bovendien kan ik rustig slapen zonder vrees om naar het toilet te moeten rennen.

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
6 jaar geleden

Het was interessant te zien hoe alles er uit ziet.
GEWELDIG! Die Brabantse gemoedelijkheid. 😍

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Mooi van jullie, Jannie, dat julie hen zo steunent