Jos: "De chemo"

Gepubliceerd op 9 mei 2018 om 21:31

Keek ik uit naar de chemo? Ja. Zag ik op tegen de chemo? Ja. Eindelijk gebeurt er iets tegen de tumor. Daar heb ik weken naar uit gekeken. Toch zag ik er tegen op. Vooral de onzekerheid. Hoe ga ik op de chemo reageren? Je laat je lijf vollopen met stoffen die toxisch zijn. In de wetenschap dat die stoffen voor de kanker giftiger zijn dan voor jou. Al met al ben ik blij dat ik de eerste ervaringen kan delen.

En die zijn positief. Fysiek stelt de chemo niets voor. Je gaat op een bed liggen. Krijgt een infuus en wacht twee uur tot alles is ingelopen. Appeltje eitje. Ook van de bijwerkingen heb ik tot nu toe weinig last. Ik merk dat ik stijve kaken heb als ik eet en dat ik gevoelig ben voor kou. Daarnaast voel ik me moe van alles wat er op me af is gekomen vandaag. Maar dat is alles. Nu hopen dat het niet erger wordt.

Ik heb twee soorten chemo. Eén via het infuus en één in tabletvorm. Het infuus is 1x per kuur van drie weken. De tabletten moet ik gedurende de eerste 14 dagen van de kuur 2x daags slikken. Voor het onderzoek kreeg ik in beide armen een infuus. Elk half uur heeft een onderzoeksarts een buisje bloed afgenomen via het 2e infuus. Fijn dat ik mee kan helpen. Eindelijk terugvechten tegen de tumor. Daar ben ik blij om!

 

Ps. Lizzy en Loïs, gefeliciteerd en bedankt dat Joyce jullie verjaardag mee mocht vieren. Erg fijn!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Fijn dat het goed is gegaan vandaag.

Klaske
6 jaar geleden

Ben benieuwd hoe je je morgen voelt. Of je ook misselijk bent bv. Het hoort goed. Ik houd jullie op de hoogte ook van mijn man. Hou je taai je doet het goed.

Thomas
6 jaar geleden

Zet hem op Jos, fijn om te lezen dat er wat gebeurd, hoop dat je er weinig last van hebt

Rinus en Joke Slabbekoorn
6 jaar geleden

Hoi Jos. Wat blijf je positief, fijn om te lezen dat het niet tegengevallen is,hoop dat je ook vandaag niet al te veel last van bijwerkingen heb.

Susanne Hamelink
6 jaar geleden

Fijn dat het allemaal mee gevallen is. Sterkte! We denken aan jullie.

Jolanda
6 jaar geleden

Zet hem op de komende tijd, Jos.

Dieta
6 jaar geleden

Ik leef met jullie mee Jos, bewondering voor hoe positief je het benaderd... dikke knuffel voor jullie allemaal 🤗

Jaap en Ella
6 jaar geleden

Heftig allemaal Jos.Maar fijn dat je er positief mee om kan gaan. We denken aan jullie .Veel sterkte.

Fred
6 jaar geleden

Hoi Jos, sterkte de komende periode!! Grt Fred