Jos: "It giet oan"

Gepubliceerd op 8 mei 2018 om 23:00

It giet oan. Met die inmiddels legendarische woorden kondigde Henk Kroes in 1997 de 15e Elfstedentocht aan. Door de stevige wind, windkracht 6, en een temperatuur van enkele graden onder nul werd een zware tocht. Henk Angenent en Klasina Seinstra vergaarden eeuwige roem door als eerste over de streep te komen. Erik Hulzebosch baalde dat hij tweede werd.

It giet oan. Het gaat door. Ook voor mij gaat het door. Morgen krijg ik voor de eerste keer chemo toegediend. Eindelijk de kanker bestrijden. Doordat ik afgelopen winter in Zweden een alternatieve Elfstedentocht geschaatst heb is mijn conditie goed. Een belangrijk uitgangspunt om de chemo goed door te komen. Toch is het dubbel. Hoe ziek ga ik van de chemo worden? Ga ik last krijgen van de bijwerkingen? Dat is allemaal niet vooraf te voorspellen, en daarom is het morgen een spannende dag.

Met de oncoloog heb ik de afspraak dat ik hem over drie weken pas zie. “En niet eerder!”, zei hij toen we de spreekkamer uitliepen. Als we de oncoloog eerder zien betekend het dat er iets mis gaat bij de chemo. Hopen dat we de afspraak niet hoeven te verbreken. Spannend allemaal!

Ps. Vandaag bij mijn collega’s bij Vanderlande langs geweest. Goed om iedereen te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Wyatt
6 jaar geleden

Ook goed om jou nog even bij Vanderlande te zien voordat de chemo gaat starten. Heel veel sterkte met de behandelingen en hopelijk vallen de bijwerkingen mee!

Marijke Zwanikken
6 jaar geleden

Heel veel sterkte gewenst Jos !

Klaske
6 jaar geleden

Hoi Jos tamara en de kinderen.

Ik weet niet waar tebeginnen. Maar hier gaat het dus weer niet goed. Mijn man heeft misschien prostaatkanker. Ik had zo graag met je mee willen gaan dit zware traject in maar ik zit er eenvoudig doorheen. Lukt het me wel zal ik proberen af en toe bij je te kijken en te lezen. Nog 1 tip ga door met schrijven maak er een boek van. Want ikben geweldig trots op je hoe je alles omschrijft en opschrijft. Hou jullie taai. I gedachten en gebed bij jullie liefs van hier vriendin van Ina klaske en flip

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Beste Jos, de wedstrijd gaat starten ! Het startsein gaat bijna klinken en alle mensen die jou en Tamara en de kinderen liefhebben, kennen, gehoord hebben staan langs de route. Er zijn weinig deelnemers aan de wedstrijd: slechts twee: " Jij en "um" (um = hem, de kanker ). Uit de grond van ons aller harten hopen we dat de wedstrijd goed gaat verlopen, er zal wel eens een up of een down zijn maar we hopen ( nogmaals ) op een goede afloop ! We kunnen niets voorspellen en daarom zal het, zoals je zelf zegt: " Spannend worden". De wedstrijdleider is nu een aantal weken uit het zicht. We gaan de wedstrijd dus nu volgen, we zullen je aanmoedigen wanneer dat nodig is en ook aanmoedigen wanneer de wedstrijd goed verloopt. We kunnen niets voorspellen maar we hopen, Jos, dat je hier "heelhuids" doorheen mag en kan komen. Je conditie is goed dus "d'r tegen aan !"Héél véél sterkte toegewenst voor de komende weken !!!!!!!!