Jos: "Groen licht"

Gepubliceerd op 7 mei 2018 om 21:38

Vandaag zijn we bij de oncoloog geweest. Ik heb groen licht voor de chemo!

Ook ga ik wederom meewerken aan een onderzoek. Zoals ik al beschreven heb, mis ik een enzym. Dit is vrij zeldzaam. Dit enzym zorgt ervoor dat de chemo wordt afgebroken en mijn lichaam verlaat. Dat gaat bij mij langzamer. Een kleinere dosis chemo is bij mij genoeg om hetzelfde resultaat te halen als mensen die het enzym wel hebben. Meer info hier.

Pas sinds een aantal jaar wordt op het enzym geprikt. Voorheen kregen mensen die het enzym missen een overdosis chemo. Hierdoor lagen ze een aantal weken in het ziekenhuis. Dat is mij door een prikje bespaard gebleven. Volgens de oncoloog is die kennis nog zo vers dat definitieve resultaten van het onderzoek nog niet gepubliceerd zijn. Dat gaat binnenkort gebeuren op een congres in Amerika.

Voor het vervolgonderzoek wordt bij mij extra bloed afgenomen tijdens het toedienen van de chemo. Hierdoor wordt inzicht verkregen in hoe mijn lichaam reageert op het moment van toedienen. Het is speculatief, maar een resultaat is bijvoorbeeld dat het beter is als de chemo langzamer toegediend wordt. Kortom, ik kan een bijdrage leveren aan de wetenschap. Mooi!

Nadeel is dat er een extra infuus geprikt moet worden om bloed af te nemen. En een infuus zit nooit lekker. Toch heb ik groen licht gegeven. Hopelijk kan ik anderen ellende besparen. Alles voor de wetenschap!

Reactie plaatsen

Reacties

Klaske
6 jaar geleden

Zet hem op morgen!!!!!!!!! Je kunt het!!!!

Ina
6 jaar geleden

Veel sterkte morgen. Het gaat je vast lukken, want jebent bentheel sterk en je hebt veel mensen.om je heen die je steunen. Kop op en ook veel sterkte voor.Tamara en een knuffel voor de kinderen.

Jos
6 jaar geleden

Voor de duidelijkheid, woensdag 9 mei start de chemo.

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Gelukkig groen licht, Jos. Start van een volgende stap. Veel sterkte morgen. Ook voor jou, Tamara.

Adrie en Tonny
6 jaar geleden

Voor de familie morgen een droevige dag,maar onze gedachten zijn zeker ook bij jullie.
Heel veel sterkte.

Ramona
6 jaar geleden

Veel sterkte voor jullie bij deze volgende stap!

Cindy
6 jaar geleden

Hoi kanjer en kanjers! Wat geweldig dat je wederom aan een onderzoek mee doet! Dankjewel dat je zo'n lieverd bent. Niettemin wens ik je heel veel succes voor morgen en komende tijd. En niet alleen jou, maar ook zeker Tamara, de kids, je ouders, je broertje en gezin en alle familie en vrienden. Kom op kanjer! Xxx