Jos: "Drie dagen"

Gepubliceerd op 6 mei 2018 om 23:20

Drie dagen. Dan gaat het gebeuren. Chemotherapie. Vechten tegen de tumor. Woensdag a.s. 54 dagen na de diagnose kanker.

Die 54 dagen zijn  voor de behandeling geen probleem. Het is niet zo dat er ineens overal uitzaaiingen zijn. Volgens de oncoloog zit de kanker al jaren in mijn lichaam. Ooit begonnen als een poliep. Zo’n zelfde poliep is bij de coloscopie weggehaald. Die poliep heb ik gezien, iets groter dan een mier. Over 10 tot 15 jaar had die poliep uit kunnen groeien tot een tumor. Had… Nu ligt de poliep in de kliko bij het ziekenhuis.

Hoewel het elke dag beter gaat, ben ik nog niet helemaal hersteld van de stoma operatie. Ik voel me moe en slaap of rust na de lunch. Niet wat ik gewend ben van mezelf. Je doet een jas uit na een darmoperatie. Daarvan heb ik er nog twee te gaan. Na de chemotherapieën. Een operatie om het slechte stuk darm te verwijderen en een operatie om mijn stoma op te heffen.

Maar eerst twee keer een chemotherapie. Mijn lichaam vol laten lopen met toxische stoffen. Letterlijk stoffen die mijn DNA beschadigen en voorkomen dat mijn cellen zich kunnen delen. Omdat kankercellen zich snel delen hebben die cellen er het meeste last van dat de celdeling stopt. Gezonde cellen komen er wel weer bovenop. Het is een rare gedachte dat juist toxische stoffen ervoor zorgen dat ik beter kan worden.

Nog drie dagen. Ik ben benieuwd wat de chemo ons gaat brengen!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

We dachten: "Het kan nog net voor 7 mei !" Tegen middernacht komen er soms vreemde gedachten boven: die lezen we nu net weer in jullie blog: "Dat toxische stoffen ervoor zorgen dat je beter kunt worden". Echt beter kan worden ! Nog drie dagen: laat dan de toxische stoffen "de wedstrijd" maar eens snel gaan winnen van "um" ( hem=de kanker ). We wensen jou Jos en Tamara en de kinderen héél véél sterkte toe in de dagen die vanaf woensdag jullie leven verder gaan bepalen. Het klinkt wel hard maar je bent een sterke vent en je kent de kneepjes van een wedstrijd.Uit de grond van ons hart: STERKTE ! We leven op de achtergrond elke dag met jullie mee. Nogmaals: STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!

Thea
6 jaar geleden

xxx