Jos: "Sporten"

Gepubliceerd op 29 april 2018 om 20:46

Sporten noem ik het. Met enig cynisme. Je zou ook kunnen zeggen, de gang op en neer schuifelen. Voetje voor voetje. De dag na de operatie ben ik ermee begonnen. Inmiddels ben ik een fenomeen bij mensen die op de afdeling werken.

Dat sporten levert me best veel op. Het helpt tegen de kramp. Ik merk direct dat mijn darmen reageren. En ondanks dat het misschien pijnlijk is, is de kramp in bed pijnlijker. Afgelopen nacht goed geslapen. Wel voel ik me 's ochtends zwak. Rond tien uur heb ik wat energie en ben ik gaan sporten. De zuster merkt op dat er boven een hometrainer staat. Die wil ik proberen!

Na de lunch vol goede moed naar boven. Het fietsen gaat aardig. Zonder problemen trap ik een kwartiertje. Terug op mijn kamer merk ik dat dit teveel is. Ik krijg kramp. Maar vooral voel ik me zwak. Hetzelfde als vanmorgen. Dat zwakke gevoel blijft. Ik eet met moeite een paar happen van mijn diner. De kramp van gisteren is verruild voor zwakte vandaag.

Na het diner ben ik in slaap gevallen. Dat helpt. Nu ben ik net terug van weer een keer sporten. Waarschijnlijk een van de laatste keren voorlopig. Morgenmiddag mag ik naar huis. Eerst nog een afspraak met de stomaverpleegkundige en de oncoloog om de details van de chemo door te nemen. Maar als er niets geks gebeurt… Slaap ik morgen in mijn eigen bedje. Dat zal wennen zijn!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marian
6 jaar geleden

Jeetje wat een kei ben jij! Respect!!

Fred
6 jaar geleden

#toppertje

Ramona
6 jaar geleden

Fijn dat je vandaag als het goed is weer naar huis mag Jos. En wat ben je sterk zeg! Geniet van het straks weer thuis zijn!

Jopie en Johan
6 jaar geleden

vandaag naar huis oost west thuis het best heel veel sterkte jos groetjes johan en jopie

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Het zal met ups en downs gaan Jos. De ene keer beter dan de andere maar we vinden dat je je er goed door heen slaat en je gaat er goed tegen aan ook ! Sportman !!!! Natuurlijk ook heerlijk dat je naar huis mag. Thuis weer lekker met Tamara en de kinderen. Héél véél sterkte " and keep going strong"