Jos: "Kramp"

Gepubliceerd op 28 april 2018 om 20:38

Gisteren rond vier uur begon het. Eerst heel lichtjes. Naarmate de avond vordert wordt het snel erger. De hele nacht heb ik er geen oog door dicht gedaan. Kramp. Fucking heftige kramp. Mijn darmen trekken samen alsof er een baksteen doorheen moet. 

Rond twee uur even een opluchting. Er komt voor het eerst een boel lucht uit mijn stoma. Even later voel ik ook wat ontlasting in het zakje stromen. Maar de kramp komt snel weer terug. Om zeven uur vanmorgen voelde ik me enorm zwak. Toch wil ik mijn bed uit. Ik heb er al veel te lang in gelegen. Tijd om op te staan.

De rest van de dag blijf ik last van kramp houden. Niet meer zo heftig als vannacht, maar wel erg pijnlijk. Die pijn is helaas slecht te bestrijden. Ik moet er doorheen. Ik kan me nu voorstellen hoe weeën voelen. Dames, respect!

Het goede nieuws van de kramp is dat mijn darmen weer aan het opstarten zijn. Dat is erg positief en niet vanzelfsprekend. Soms duurt dat veel langer. Artsen weten daar geen oorzaak van. Ik doe mee aan een grootschalig internationaal onderzoek naar mogelijke factoren die van invloed zijn. Hiervoor houd ik bij wat ik eet en wanneer ik voor het eerst ontlasting heb.

Maar eerst weer een nacht. Na het schrijven van deze blog ga ik slapen. De uurtjes pakken die ik pakken kan. Volgens de zusters gaat de kramp over. Hopelijk heel snel!

 

PS. Mijn buik nu

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
6 jaar geleden

Dag Jos . Al met al toch best heftig vind ik. Mijn zus heeft al 6 jaar een stoma. Was ook niet te vermijden. Ze gaat er goed mee om, maar er gaat natuurlijk niks boven de gewone procedure. Heel veel sterkte! !!

Klaske
6 jaar geleden

Sterkte ook voor de komende nacht!!!!

Thea en Kees
6 jaar geleden

Tjonge Jos het is wat!
Hopelijk heb je wat kunnen slapen en gaat de kramp gauw over!

Rinus en marieke
6 jaar geleden

Jos, we hopen dat, zoals de zusters tegen je hebben gezegd, de pijn ook weer over gaat. Maar we kunnen begrijpen dat dit flink ingrijpt. Hopen dat het snel overgaat. Véél sterkte en probeer in de tijd dat de pijn minder is je rust ook te nemen. STERKTE !!!

Corry van Doorn
6 jaar geleden

Ik ben een oud collega van je moeder. Lees je blog regelmatig en wil je laten weten dat ik veel respect heb voor hoe je hier mee omgaat nuchter en met humor .Wens jou en allen die je lief zijn veel sterkte.