Jos: "Pittig jaar"

Gepubliceerd op 11 april 2018 om 15:37

Vanmorgen heb ik voor het eerst de MRI-scans gezien. Bijzonder hoe gedetailleerd de afbeeldingen zijn. Helaas staat op de scan een tumor van 5 cm. De bron van veel ellende. Op de scans is goed te zien waarom mijn ontlasting vreemd gaat. Door de tumor is mijn darm een stuk vernauwd. Gelukkig heb ik geen last van opstoppingen.

De prognose is goed. Maar we staan voor een pittig jaar. Om de tumor te verslaan ga ik ziek worden. Dat gaat zijn tol eisen op ons gezinnetje. Het is best zwaar voor mij om daar de oorzaak van te zijn. Ik sta voor 2x chemotherapie, waarvan de laatste met een periode van dagelijkse bestralingen.

De chemotherapieën duren beide ongeveer 12 weken, afhankelijk van hoe de tumor erop reageert. Drie maanden na de tweede chemotherapie wordt ik geopereerd om het slechte stuk darm weg te halen. De prognose is goed, maar het traject is lang en zwaar! Gelukkig heb ik de afgelopen weken al ervaren dat ik er niet alleen voor sta. Lieve Tam, Joyce, Joey, familie, vrienden en collega’s, ik ga jullie nodig hebben!

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke en Max
6 jaar geleden

Super fijn dat de prognose goed is.
Nu nog effe een erg pittige periode om de ziekte te verslaan
Je staat gelukkig niet alleen met zo veel mensen om je heen die volop steunen โ˜บ
Zet hem op sterkte ermee!!!
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Mark Robinson
6 jaar geleden

And we're with you!

Klaske
6 jaar geleden

Hoi Jos en het hele gezinnetje!!!!!

Ik heb gelezen. En nog eens gelezen. En ik weet wat dit is en wordt. En toch ik sta er nu 4 jaar achter en ik heb geen kanker meer. Was het dat waard ja en nee. Ik weet niet welke vorm chemo er in zit. Dat maakt verschil. Maar ook na dat jaar is het knokken om te kunnen leven. MAAR IK LEEF Wel. Heel veel sterkte jong. Je lichaam kan het aan. Dan komt de rest wel mee. Zet hem op je kunt het. Lieve groetjes van ons klaske.

Karin
6 jaar geleden

En wij gaan er voor je zijn Jos!

Jolanda Kuijpers
6 jaar geleden

Heel veel sterkte voor jouw maar ook voor je naaste familie!!๐Ÿ€

Michel, Roos en Koen
6 jaar geleden

Het wordt een zwaar jaar, maar gelukkig met zicht op licht aan het eind van de tunnel. Wat fijn dat de vooruitzichten goed zijn, houd daar aan vast. Heel veel sterkte voor jullie!

Ernst-Jan Louwers
6 jaar geleden

Hey schaatsmakker, het zal ongetwijfeld inderdaad heftig en zwaar worden. Hopelijk helpt je ijzersterke conditie een handje mee. Zet 'm op!

giel neijens
6 jaar geleden

Beste Jos,
Begin with the end in mind, kiezen op elkaar en veel sterkte!

Marlijn Thomassen
6 jaar geleden

Heel veel sterkte en succes! Gaat jullie lukken๐Ÿ‘

Peter Wyatt
6 jaar geleden

Heel veel sterkte, Jos! Mijn vader heeft anderhalf jaar geleden prostaatkanker overwonnen en drie dingen sleepten hem er doorheen: ondersteuning uit de omgeving, positiviteit en conditie (ook alternatieve elfstedentocht...). Het gaat zwaar worden maar volgens mij zit het wat betreft die drie punten bij jou ook alvast snor!

Ramona
6 jaar geleden

Zet โ€˜m op samen, met elkaar en voor elkaar!