Jos: "Vivo"

Gepubliceerd op 10 april 2018 om 17:05

Het gesprek is net achter de rug. Vivo, oftewel, ik leef!

Ik moet twee keer een chemotherapie ondergaan, en een bestraling. Daarna een operatie om het slechte stuk darm te verwijderen. Maar de vooruitzichten zijn goed en ik ben ik in goede conditie om de behandelingen te doorstaan.

Voor mij de eerste keer dat ik durf te geloven dat ik hier doorheen kan komen!

Later meer... Nu eerst genieten van de file naar Tilburg!

 

Goed, thuisgekomen. Opa en Oma zijn terug naar huis (bedankt weer!!!). De kinderen liggen op bed. Tijd om het verhaal af te maken. Vanmorgen, nadat ik de blog “Ave Caesar” heb geschreven, gebeld naar het ziekenhuis. Er is nog geen afspraakbevestiging, dus even controleren. De assistente zegt dat er geen afspraak is voor vandaag. Ik voel de grond wegzakken. Gaan we weer!

De assistente verteld dat ik morgenochtend een afspraak heb bij Chirurgie. Dan gaan ze in detail vertellen hoe de behandeling eruit ziet. Leuk, maar ik wil vandaag weten wat de prognose is. Gelukkig lukt het de assistente om een afspraak in te plannen. Deze keer was de vertraging maar anderhalf uur…

Omdat ik in goede conditie ben, gezond leef en regelmatig (veel?) sport moet ik de behandelingen kunnen doorstaan. Ook andere parameters, zoals bloedwaarden zijn goed. De kans is groot dat de chemo aanslaat. Zelfs de plek waar de kanker zit, op de grens tussen de dikke darm en de endeldarm, is gunstig. Behalve een kortere darm zou ik weinig hinder moeten ondervinden na de behandeling. Geen stoma gelukkig!

Het belangrijkste vandaag is dat de prognose goed is. Er valt een last van me af. Ik weet dat ik voor een zwaar behandeltraject sta. Ik ben er nog niet! Details daarover hoor ik morgen. Maar daar ben ik klaar voor! Laat maar komen! Vivo. Of zoals ze in het Romeinse rijk vroeger deden... Duimpje omhoog!

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke
6 jaar geleden

Zo .... een deel van onzekerheid is in ieder geval weg. Raar he . . dat je nu bijna "blij" bent om in een file te mogen staan ;-)
Het is maar vanuit welk perspectief je de dingen bekijkt.
Ik hoop net zo hard met jullie mee dat je hier door heen gaat komen !

Rinus en Joke Slabbekoorn
6 jaar geleden

Fijn dat er nu duidelijkheid is .!!!alle behandelingen zullen niet leuk zijn ,maar je kunt nu met beetje meer vertrouwen naar de toekomst kijken .

Lydie Rijsdijk
6 jaar geleden

Proficiat! ! Eindelijk helderheid. Sterkte en moed voor de behandeling. Je zal het nog nodig hebben Jos, maar je positieve instelling zal je er zeker bij helpen.

Bianca
6 jaar geleden

Je hebt een plan, en nu het plan gaan uitvoeren. Zal geen feest worden, maar met jouw positieve instelling wordt het een feest als afsluiting. Maar nu eerst.. file! Liefs Bianca

Thea en Kees
6 jaar geleden

Gelukkig een eind aan alle onzekerheid en het wachten.
Nu er tegen aan,ook al is het geen pretzel, maar jij kunt het!
Hoe was het nog met de plekjes op je lever?
Groetjes, sterkte en dikke kussen uit Yese

Ivette, Emile en Pepijn
6 jaar geleden

Hey! Fijn dat jullie nu niet meer hoeven te wachten en dat jullie weer een beetje een positief gevoel hebben. Het vergt heel veel van jullie, maar jullie gaan er op een positieve manier mee om. Dikke kus van ons!

Marian
6 jaar geleden

Geweldig nieuws. Heel veel sterkte liefs Marian

Huib en Corrie
6 jaar geleden

Klinkt positief Jos.
Nu kun je gaan vechten tegen je ziekte. Het zal niet altijd even makkelijk zijn.
Het komt hopelijk goed.
Veel sterkte allen.

Mariëlle (mama van Noud)
6 jaar geleden

Wauw, mooi beschreven weer.
Wat ontzettend fijn dat er licht schijnt aan het einde van de tunnel!
Al zal de weg er naar toe wellicht lang en donker zijn, uiteindelijk lonkt een glinsterende toekomst.
Wij hopen van harte dat jullie erin slagen de positiviteit vast te houden tijdens deze pittige reis. Vanaf de overkant van de straat zullen we jullie regelmatig een portie kracht, geluk en wilskracht toesturen ;-)
Zet 'm op!

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Wat een goed bericht, Jos. Het wordt een heftige tijd. Maar met jouw conditie, alle warmte om je heen zie ik de toekomst zonnig tegemoet. Ga voor de ups en downs de komende tijd

Klaske
6 jaar geleden

Het hoort goed!!! Op naar morgen. Over de chemo ga ik het niet hebben. Er zijn 50 soorten. Dus niet te vergelijken met een ander die chemo heeft!!!!!
Zet hem op je kunt het
Groetjes van hier klaske

Karin & Guido
6 jaar geleden

Heel fijn dat je nu weet hoe het traject er uit gaat zien en de vooruitzichten positief zijn. Je bent zo positief, je gaat je daar goed doorheen slaan samen met Tamara en de kids! We leven met je mee! Liefs

Miranda
6 jaar geleden

Eindelijk dat je nu wat duidelijk hebt na zon lange tijd wachten! Heel veel sterkte de komende tijd

Thomas
6 jaar geleden

Goed nieuws man! Blij om te lezen dat er nog genoeg mogelijk is!
Sterkte komende tijd, maar weet zeker dat met jouw positiviteit dat je ook hier weer door gaat komen! Zet hem op ouwe strijder!

Susanne en Martijn
6 jaar geleden

Eindelijk kan de weg naar genezing beginnen. We bewonderen je moed en je strijdbaarheid. Het ziet er positief uit! Het gaat allemaal goed komen. Liefs van ons

Agnita Meijer
6 jaar geleden

Wat een fijn bericht dat de prognose goed is.
Veel succes met de behandeling.
Groetjes Agnita

Tannie de schipper
6 jaar geleden

Gelukkig dat er nu wat duidelijkheid is.Het is een heel traject maar je bent heel positief.Sterkte Jos Tamara en de Kids

Alexander
6 jaar geleden

Eindelijk weten jullie wat de mogelijkheden zijn. Gelukkig behandelbaar met goede vooruitzichten.
Succes met de behandeling!

mariandel en piet
6 jaar geleden

Dat zijn op zich goede berichten toi toi met alles en geniet van de kleine dingen we denken aan jullie gr. Piet en Mariandel

Jaap en Ella
6 jaar geleden

Nog een lange weg te gaan.Maar met vertrouwen op genezing.Jos dat gaat zeker lukken samen met Tamara,de kids en iedereen die om je heen staat.Veel kracht toegewenst!!

Wibo Nieuwdorp
6 jaar geleden

Wat een goed nieuws om te horen zeg. Je moet het allemaal nog wel even doen natuurlijk maar jullie kunnen dat echt wel aan. Wij kregen als tip...vier het als je goed nieuws krijg in deze situatie. Keep Strong 💪