Jos: "'Twor lichter"

Gepubliceerd op 8 april 2018 om 20:42

'Twor lichter. Ergens in Yerseke staat een huis met deze uitspraak op de gevel. 'Twor lichter, na meer dan drie weken in spanning, heb ik dinsdag een afspraak in het Catherina. Eindelijk! Dinsdag is maar twee dagen weg. Dat is te overzien. Ik ben heel benieuwd naar wat er op de scans staat.

Er wacht een zware behandeling op mij. Waarschijnlijk chemo en/of bestraling, en een operatie om het slechte stuk darm weg te halen. Ik zou daar misschien enorm tegenop moeten zien. Maar dat heb ik nog geen seconde gedaan. Sterker nog, ik zou willen dat de behandeling gestart was.

De kanker mijn lichaam uit. Het klinkt onwerkelijk. Een droom. De arts zei dat hij mij beter ging maken. Waarom zou dat bij mij wel zou lukken en bij zoveel anderen niet. Ik ben niet somber of pessimistisch. Wel realistisch. Daarom ben ik zo benieuwd wat er op de scans staat. Dan weet ik eindelijk waar ik aan toe ben.

'Twor lichter, bijna dinsdag!!!

En voor iedereen die zich afvraagt wat “'Twor lichter” betekend? Het is lente. De dagen worden langer. De narcissen staan in bloei. We hebben een weekend gehad met heerlijk weer. De kinderen spelen weer buiten.

Het wordt lichter!

 

Rinus en Marieke, bedankt voor de inspirerende spreuk!

Reactie plaatsen

Reacties

Wibo Nieuwdorp
6 jaar geleden

We gaan morgen voor jullie duimen. Veel succes

Huib en Corrie
6 jaar geleden

Veel sterkte morgen Jos. we denken aan jullie.