Jos: "de MRI-scan"

Gepubliceerd op 6 april 2018 om 14:28

De MRI-scan viel mee. "Me krammetje" zit er nog steeds. Normaal gaat zo’n krammetje er na 1 tot 3 weken uit. Bij mij zit het er na drie weken nog steeds. Dat geluk heb ik wel… Het krammetje geeft wat artefacten op het beeld van mijn darmen. Maar de scans van mijn darmen en lever zijn gelukt!

Hoe werkt een MRI-scan? Ik had twee scans. De eerste van de darmen en de tweede van de lever. Eerst doe je alle kleding uit met metalen delen. Dag schoenen, broek, riem en trui. Daarna infuus aanprikken voor een middel om de darmen stil te leggen bij het eerste onderzoek en contrastvloeistof voor het tweede onderzoek.

Dan mag je op de tafel gaan liggen. Het middel om de darmen stil te leggen wordt ingespoten en je schuift de buis in. Tijdens de scans hoor je harde geluiden (video hieronder). Gelukkig krijg je een koptelefoon op met muziek. Verder is het stil liggen. In mijn geval ogen dicht en afwachten.

Bij de tweede scan moest ik een aantal keer mijn adem inhouden. De lever zit dichter op de longen, en als je ademt is het beeld bewogen. Na de scans mag je je kleren weer aandoen en that’s it. Ik heb anderhalf uur stil gelegen. Perfecte meditatie. Ik ga helemaal zen het weekend in.

Op de terugweg worden we gebeld. Dinsdagmiddag de resultaten bespreken!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Fijn, Jos , dat de scan nu gedaan is. Met spanning wachten we dinsdag af. Mooi zoaks jullie alles verwoorden. Liefs voor jullie allen Rinus en Sylvia.

Marijke en Max
6 jaar geleden

We hopen en en duimen op goede berichten dinsdag.
Veel sterkte alvast
Groetjes

Thea en Kees
6 jaar geleden

Afwachten duurt veel te lang altijd helaas.
We denken aan jullie!
Heel veel sterkte!
xxx

Klaske
6 jaar geleden

Petje af hoe je alles beschrijft. Zover ben ik niet gekomen. Nu wachten tot dinsdag. Sterkte ermee voor jullie allemaal!!!!!
Liefs klaske en Flip.

Lydie Rijsdijk
6 jaar geleden

Ik heb ook eens voor een nekhernia in zo'n ding gelegen. Ik.schrok me wild. Dacht dat ik in een sloop fabriek lag . Drie kwartier. Vond ik best lang.. spannend a.s dinsdag. We duimen.

mariandel en piet
6 jaar geleden

heel veel sterkte en kracht samen gr.
Mariandel en piet