Jos: "De gekwetsten"

Gepubliceerd op 1 april 2018 om 10:17

Het is vandaag 1 april… Kikker in je bil. Wat lees ik op nu.nl? Kan 1 april nog wel in het tijdperk van fake news? Wat nu weer? Leven we in een tijdperk waarin gekwetsten en beledigden het voor het zeggen hebben? Fake news bestaat niet. Nieuws uitbrengen zonder onderzoek naar achtergronden wel.

Voorbeeld. Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen en Nederlanders die terug hacken. Waar ligt de waarheid? Zijn de verkiezingen in Amerika beïnvloed? En waarom zou ik daar iets van vinden? Rusland heeft met Putin een excentrieke leider, maar Amerika heeft dat met Trump ook. Rusland heeft wellicht strafkampen, maar we vergeten het Amerikaanse Quantanamo Bay. Propaganda? Nep nieuws?

Continu hoor je racisme en moeten vrouwen geholpen door quota’s naar de top. Zijn mannen niet gekker dan vrouwen om hun sociale leven op te geven om een bedrijf te runnen? Dat wordt nergens besproken. En racisme? Zangers en keepers klagen dat ze worden aangehouden om hun huidskleur. Agenten moeten in een split second beslissen. Op basis van statistieken en ervaring zijn sommige bevolkingsgroepen oververtegenwoordigd. Wie stelt de vraag hoe dit komt?

Als Software Engineer werk ik met mensen van verschillende nationaliteiten samen. Russen, Belgen, Indiërs, Italianen, Turken, Georgiërs, Polen, Marokkanen en Grieken werken samen aan één programma. Het kan dus wel. Waarom dit artikel? Gisteren las ik de racistische titel “Ophef om door agenten doodgeschoten zwarte man in Verenigde Staten” op nu.nl. Dit had moeten zijn: Ophef om door agenten doodgeschoten man in Verenigde Staten! #LivesMatter

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.