Jos: "Yeeeehaaaa!!!"

Gepubliceerd op 31 maart 2018 om 14:10

Gisteren de afspraak in het Catharina ziekenhuis. Niet Catherina, maar Catharina Jos… Goed. Om 13:30 de afspraak. Op tijd te vertrekken. Eigenlijk 12:00 uur, maar dat mislukt. Rond 12:15 zitten we in de auto. We zijn één klein dingetje vergeten… Paasdrukte.

Om 13:25 scheuren we met piepende bandjes een parkeerplek in. We staan dicht bij de ingang en de Maag, Darm, Lever-afdeling is snel gevonden. Precies 13:30 zitten we in de wachtkamer. Toch wel zenuwachtig. Van de reis, en van wat er gaat gebeuren. Om 13:35 roept de arts ons naar binnen.

Als de arts vraagt of ik ben afgevallen blijken we iets gemeen te hebben. Ik vertel dat het afvallen is gemaskeerd door het trainen voor de alternatieve Elfstedentocht in Zweden. De arts blijkt ook te schaatsen. Mooi, we hebben connectie.

Als het consult klaar is belt de arts met de radiologieafdeling om te kijken of we vandaag nog door de MRI kunnen. Dat lukt helaas niet. Vrijdag 6 april MRI van de darmen en de lever. De dinsdag of woensdag daarop horen we het behandelplan.

De arts zegt ook dat hij me beter gaat maken. Dus… Jullie zijn nog niet van me af!

En toch…Toch heb ik zelf twijfels. Ik ken zoveel mensen die aan kanker overleden zijn. Waarom zou ik geluk hebben en er doorheen komen? Ik voel me niets beter dan iemand anders! Maar als de arts het zegt…

Reactie plaatsen

Reacties

Ina
6 jaar geleden

Zeker we hebben dit van heel dicht mee gemaakt. En toen werd er ook gezegd dat het te genezen was. Maar bij iedereen is het anders, dus geloof in eerste instantie de. Dokter maar. Veel sterkte in dit traject ook voor Tamara, de kinderen en de rest van de familie, liefsxxxx

Klaske
6 jaar geleden

Ha Jos ook de anderen hoor maar namen vergeet ik zo weer.

Volgende week vrijdag op zich heel snel. En dan is het wachten. Probeer eerst maar te vertrouwen op de arts. Heel veel sterkte groeten aan je vrouw en Kids. En goede Paasdagen vanaf hier. Flip en klaske uit EE Friesland want daar wonen we.
Ik heb borstkanker gehad. Moet vrijdag door de MRI 's, middags misschien uitslag. Maar het komt goed. Het is voor de zekerheid. Dag!!

Peer
6 jaar geleden

He Jos, natuurlijk moeilijk om vertrouwen te hebben in een goede afloop. Maar jij bent een bovengemiddelde bikkel. Ik denk natuurlijk veel aan jullie. De volgende keer gewoon op skeelers naar de dokter.....gr peer