Jos: "Deze blog"

Gepubliceerd op 26 maart 2018 om 14:29

Tamara heeft deze website opgezet op de dag dat ik de diagnose darmkanker kreeg (daar gaat mijn status als nerd…). Vooral om te zorgen dat iedereen op de hoogte kan blijven van de ontwikkelingen. Voor mij heeft deze blog meer opgeleverd. De gevoelens, emoties en verhalen op schrijven maakt ze lichter. Door het verhaal te delen wordt het mooier. Nog het meest bijzondere, het gaat over meer dan kanker.

Toegegeven, deze blog had niet bestaan als ik geen darmkanker had gehad. Maar leven gaat over meer. Ik merk nu de diagnose bijna anderhalve week geleden is dat er rust komt. De darmkanker krijgt een plekje in mijn leven. De emotionele achtbaan van de eerste week is rustiger. Tuurlijk blijft het heftig. Tuurlijk staat de ziekte op de voorgrond. Maar stiekem komt er ruimte voor andere dingen. Ik lig niet meer elke nacht te draaien en van alles te bedenken. Er komt acceptatie.

Dat maakt dat ik nu een blog schrijf over het bloggen. Iets positiefs dat de kanker mij heeft opgeleverd. Het is niet gemakkelijk om over je gevoelens, emoties en ziekte te schrijven of te bespreken. Maar hierdoor kan ik het een plek geven. Het helpt mij.

Daarom gaat deze blog niet over mijn kanker, maar over de blog zelf. Daar is weer plek voor!

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
6 jaar geleden

Mooi gezegd Jos! Trots op je en je lieve gezin!

Klaske
6 jaar geleden

Super Joseph,
Geweldig dit en het klopt uit ervaring helemaal. Ook maakte ik gedichtjes. En zo hoeft Ina mij niet steeds bij te schrijven.
En er is meer dan kanker alleen al wordt je leven er wel bij bepaalt. Elke dag iets leuks doen al is het heel simpel naar iets kijken. En je hebt prachtige kinderen en een lieve vrouw. Ik hoop dat je het niet erg vind dat ik zo openlijk schrijf.