Jos: "Over leven en oud worden"

Gepubliceerd op 18 maart 2018 om 06:13

Leven en oud worden zijn voor mij twee heel verschillende dingen. Laat ik met de gemakkelijkste beginnen. Oud worden. Iedereen roept dat hij graag oud wil worden. Persoonlijk heb ik daar niet zo heel veel mee. Oud worden is een nummertje halen. Ik leef liever.

Wat is leven dan voor mij? Leven is plezier maken, genieten, gekke dingen doen. Leven is 200 km schaatsen. Leven is een mooi stuk nieuwe code schrijven op mijn werk. Leven is doen waar je trots op bent. Leven is aanwaaien bij mensen en te lang blijven plakken. Leven is de uitdaging zoeken. Leven is van het pad afgaan waar iedereen over loopt en het kleine bospaadje in waarvan je niet weet waar het eindigt. Leven is keuzes maken. Leven is genieten van je vrouw en kinderen en er te zijn als ze dat nodig hebben. Leven is eruit halen wat erin zit.

Maar leven is moeilijk te definiëren. Wanneer houd het op? Wanneer gaat leven over in ouder worden? Wat de uitkomst van de onderzoeken volgende week vrijdag ook mogen zijn, ik wil blijven leven. Voor het eerste onderzoek wil ik met Tam een poging ondernemen om te bepalen wat leven dan voor ons betekend.

Over leven. Leuke dingen blijven doen. Verrek, ik moet opschieten. Ik ga zo schaatsen!

Reactie plaatsen

Reacties

Fred Hohenstein
6 jaar geleden

Mooi geschreven!!