Jos "Positief"

Gepubliceerd op 19 maart 2018 om 08:43

Afgelopen dagen zijn een rollercoaster van emoties. Misschien is mijn kanker goed te behandelen, misschien niet. Speculeren heeft geen zin. Vrijdag bespreek ik met een team van artsen mijn behandelplan. Tot die tijd? Achtbaan!

Enorm fijn zijn de reacties van mensen. Dat geeft steun. Blijf mailen, appen, bellen, langs komen, tips en adviezen geven en vraag wat je wilt weten. Als het niet uit komt reageer ik niet of neem ik de telefoon niet op. Ik lees alles en ben blij met de support! Steun geeft het zeker, ook aan het gezin!

Fijn om te merken is dat er niets is veranderd. Geen ruzies om recht te zetten. Niets om hals over kop te regelen. Goede jeugd gehad (thanks Pa en Ma!). Veel vrienden uit alle perioden in mijn leven. Sommigen spreek je jaren niet, maar bij de eerste woorden is er weer connectie. Ik doe wat ik leuk vind op mijn werk en privé. Ik zou mijn leven niet anders willen leven dan dat ik doe. Geen open eindjes!

Hoe dat komt? Voor mij is het de dood die het leven zin geeft. De tijd die je krijgt is beperkt. Dat geeft urgentie. Er is simpelweg geen tijd om dingen te doen die niet leuk zijn. Dat is altijd mijn instelling geweest. Ga nooit met ruzie de deur uit ’s ochtends, wie weet waar je ’s avonds bent.

Ondanks de diagnose darmkanker en een onzeker traject is onze instelling en mening niet veranderd. Dat is enorm positief!

Reactie plaatsen

Reacties

Thomas
6 jaar geleden

Supergoed om te lezen dat je nog altijd de rasoptimist bent, hou vol Jos we denken aan je!

Marijke
6 jaar geleden

Jos wat kan jij alles goed verwoorden. Knap hoor
We duimen voor je vrijdag
Wordt veel aan je gedacht

Jolanda
6 jaar geleden

Fijn om je blogs zo te lezen, Jos.
Superknap van je. En tegelijkertijd ben ik er ook van overtuigd dat zo’n instelling en mening de enige manier is om goed door deze periode heen te komen. Maar dat is voor mij theorie en voor jullie de praktijk. Petje af en respect. Groetjes uit Halsteren.

Ilse
6 jaar geleden

Wat ben jij een voorbeeld Jos. Je hebt helemaal gelijk. Je leeft maar een keer en je hebt daarin maar een zekerheid. Ergens houdt het op. Waar en wanneer, dat weet niemand. Heel veel sterkte in hetgeen wat komen gaat en vooral heel veel plezier. Samen, met de kids en met vrienden en familie. Er wordt zeker aan jullie gedachten en er zullen heel wat kaarsjes branden.

Mirian
6 jaar geleden

Nadat ik gisteren hoorde dat jullie als gezin een hele spannende tijd tegemoet gaan, heb ik vanavond je blogs van de afgelopen dagen gelezen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het onwijs knap, dapper maar ook reëel vind wat je schrijft. Een en ander zet alles weer in perspectief en weer heel duidelijk twee voeten op de grond!
Ik wil jullie als gezin veel sterkte toewensen. Vind de steun bij elkaar, samen ben je sterk!

Groetjes Mirian

Praveen
6 jaar geleden

Hi Jos,

Wishing all the strength for you and your family Jos. Its brave to be taking it positively and its really appreciated.