Tam: "Papa's plek"

Gepubliceerd op 23 maart 2023 om 21:21

Wat een dag en wat blijft er elke dag weer veel op ons af komen. In de ochtend komt Richard van Bij de Hand uitvaartverzorging kennis met ons maken. Het was een heel fijn gesprek en hebben al snel het gevoel dat we hem erbij willen in ons team. Hij is gespecialiseerd in uitvaarten van jonge gezinnen en neemt veel regelzaken uit handen. Binnenkort gaan we een keer inplannen met de kinderen erbij en dan spreken we af op het plekje wat we deze middag voor papa hebben uitgekozen. Richard zal dan de kinderen daar waar nodig ook nog extra ondersteunen bij de vragen die ze hebben, waarvan het ook fijn is dat ze antwoord krijgen van iemand die daar zijn werk van heeft gemaakt.

Vandaag haal ik de kinderen iets eerder op vanuit school om samen met ze naar natuurbegraafplaats de Hoevens te rijden waar we een afspraak hebben staan om samen de laatste rustplaats van papa uit te gaan zoeken. Het heeft bij ons bijna de hele week al geregend en vandaag begon in de ochtend de zon te schijnen, waarbij ik nog dacht het zal toch geen waar zijn dat we vanmiddag zonder paraplu een plek te gaan uitzoeken.

We worden heel hartelijk ontvangen op een warme gezellige plek, waar we eerst wat thee en Tony Chocolony aangeboden kregen. Joey is normaal niet weg te slaan bij een openhaard, maar toen hij hoorde dat hij ook naar buiten mocht hebben we hem niet meer gezien totdat we hem nodig hadden om echt op pad te gaan. Op de plattegrond zie ik als eerste het Vlinderpad en dit is dichtbij een stuk waar wat jonge eikenbomen staan. Hoe mooi kan het zijn Jos wilde graag een plek bij een eik en dit was ook wat we van tevoren hadden gevraagd of ze daar mogelijkheden in hadden. Dan gaan we op pad in het golfkarretje op weg richting de plek. Joey vond het niet zo en wilde een plek bij de hele grote bomen.

Deze grote bomen waren aan de rand langs de weg en voelde toch niet goed, we gaan naar de andere kant en zien dan een plek tussen twee bomen die wel goed voelt. Dan is ineens het apparaat leeg, waarop hij kan aflezen waar nog plek is en hebben we even tijd alleen. Als we tussen die twee bomen doorlopen komen we bij het water en zijn de kinderen helemaal verkocht. Dit is de plek die ze willen dichtbij het water. Als de man weer terugkomt laat hij ons weten dat alle plekken bij het water bezet zijn of gereserveerd. We lopen dan een klein heuveltje op en komen weer uit tussen de twee boompjes met ons rug naar het water en een mooi uitzicht over de rest van het landschap. We kunnen vanaf hier ook de schapen zien lopen en voelen alle drie dat dit de plek voor papa moet gaan zijn. Dan is het nog even spannend of deze plek ook nog beschikbaar is en of het wel kan, doordat het net wat omhoog loopt. Wat waren we blij toen hij aangaf dat het kon en dat dit de plek ging worden voor papa. We beeldbellen papa en laten hem zijn nieuwe plek zien en ook hij vindt het een mooie plek. Helemaal blij en trots op onszelf gaan we naar huis en vieren we deze dag door lekker frietjes te gaan eten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Yvette
een jaar geleden

Het ziet er mooi en rustgevend uit, maar wat blijf ik het erg vinden voor jullie dat jullie dit pad nu al moeten bewandelen.
We denken aan jullie.
Sterkte met al deze mooie en zeer moeilijke momenten

Ivette
een jaar geleden

Wat heftig en confronterend, maar tegelijkertijd ook mooi dat dit zo kan! Dikke knuffel van Emile, ivette, Pepijn en fedde

Fieke
een jaar geleden

Wat is het elke keer verdrietig om jullie verhalen te lezen. Maar ook zo mooi en krachtig. Heel veel bewondering voor de manier waarop jullie dit samen doen.
Sterkte. Liefs Fieke

Sietske
een jaar geleden

Blijf het zo dapper vinden dat jullie op deze manier met verlies en rouw omgaan. Zo dicht bij het gevoel blijven wat jullie verbind. Heftig blijft het wel, soms zoeken naar de juiste woorden.
Sterkte lieverds!

Jomanda Scheele
een jaar geleden

Wat zijn jullie toch krachtig, respect!
Sterkte!⭐️

Dieudonnée
een jaar geleden

Hoi Jos, Tamara, Joyce en Joey,
Wat heb ik ongelofelijk veel respect voor jullie. Hoe jullie met deze fase van het leven omgaan samen als gezin. Tranen van verdriet omdat jullie binnenkort fysiek uit elkaar gaan, maar niet uit elkaars hart. Dat jullie, Tamara, Joyce en Joey, een prachtige plek vinden op de natuurbegraafplaats voor je man en papa; ik heb zoveel bewondering voor jullie!
Ik wens jullie in deze tijd heel veel kracht toe, en mooie momenten die jullie altijd bij blijven.
En Jos: Ik hoop dat het lichamelijk en geestelijk voor je te dragen blijft. Want wat ben jij een vechter!
Dieudonnée

Suus
een jaar geleden

Lieve Tam, Jos, joey en Joyce..
Fantastisch hoe jullie dit samen doen en ons meenemen in jullie verhaal!
Dank voor het delen!.
In gedachte ben ik heel veel bij jullie en stuur alle zonnestraaltjes die ik vinden kan jullie kant op.
Liefs voor jullie 4!

Thea
een jaar geleden

Wat een mooie plaats hebben jullie uitgezocht en hoe knap!
Wat een flinkerds zijn jullie toch!
Het moest allemaal niet moeten, maar we weten helaas anders.
Weet dat we dicht bij jullie zijn.
❤️❤️❤️❤️

anja saaman
een jaar geleden

Jullie hebben samen een prachtige laatste
rustplaats voor straks voor Jos gevonden , wij wensen jullie heel veel sterkte voor nu en later.
Diep respect voor hoe jullie met alles omgaan.