Tam: "Carpe Diem"

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 08:26

Dit is al mijn levensmotto zolang ik weet “Pluk de dag”, maar om dit ook echt te doen heb ik heel wat bergen beklommen en afdalingen gemaakt. Het geluk zit voor mij in de kleine dingen die voor mij heel groots aanvoelen. Het zit bij mij in de verbinding met mezelf en het echt en oprecht zijn, waar ik in Jos een ontzettend fijne medestander heb gevonden. Het is echt niet altijd makkelijk geweest, maar als ik terugkijk op onze reis en waar we nu staan dan klopt het en is de cirkel rond.

Ik voel me ontzettend gedragen en gezien door alle lieve mensen om me heen. In de kleinste momenten gebeuren de mooiste dingen waar ik heel graag voor open wil blijven staan.

Zo hebben onze kinderen opgeschreven wat hun wensen waren voor Stichting Tutu en wat voelt het mooi en zwaar tegelijk dat Joey dan wenst om een drankje om zien vader mee beter te kunnen maken. Maar ook een surprise feestje, waarbij hij het al helemaal heeft uitgedacht hoe dat er uit moet zien. Dus een paar dagen later zit ik met de kinderen achter de bank met mijn feesthoed op en toeter in mijn mond om hun papa te verrassen. Ik heb die dag de slingers opgehangen voor Jos en de kinderen blazen de ballonnen op en maken lekkere hapjes. Ze schrijven een ontzettend lieve kaart en ik mag er ook iets op schrijven en schrijf op dat wij vandaag de slingers ophangen en eindig met Carpe Diem. Als papa een beetje bekomen is van de verrassing ga ik theezetten en kies ik een nieuwe smaak vanuit onze teabar die ik laatst besteld heb. Mag je raden welke thee ik pak “Carpe Diem”, ik wist niet eens meer dat die er ook bij zat.

En zo is er elke dag wel een mooi klein bijzonder moment, wat me laat genieten en laat voelen dat het klopt. Ik krijg vaak de vraag hoe het met mij gaat en met mij gaat het naar omstandigheden goed! Ik kan nu veel meer in het moment zijn, dankbaar zijn maar daarnaast ook intens verdrietig. Zoals nu als ik denk aan het moment dat Jos er niet meer zal zijn. Deze kleine momenten zullen er dan ook zijn, maar dan zonder mijn allergrootste liefde. Carpe Diem!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie De Bel
een jaar geleden

leder dag op de wc komt er een passende spreuk
tevoorschijnschijn op onze spreukenkalender. Net
nadat Jos een week geleden belde en hij zei dat
het echt geen griep was kregen wij lieve vrienden op
bezoek. Vrienden die er voor ons zijn als ze er
moeten zijn. Soms zit er een hele tijd tussen en dan
bellen of appen we elkaar tegelijkertijd.
Woensdag 8 maart. We hebben het zo zwaar en zijn
verdrietig. Dan lees je op de spreukenkaldender het volgende:
k houd van de vrienden waar ik mijn echt goede
nieuws mee kan delen
Vrienden die er voor me zijn. En ik houd van de
Vrienden die luisteren en een arm om me heen slaan
als het minder goed is
Dank je wel.
Carpe Diem
Lieve Jos en Tamara, Joyce en Joey, lieve Marijn en
Jolanda, Melvin en Levi
We houden van jullie. En van al onze vrienden die er
zijn voor ons als familie. Afgelopen week zo veel
steun gehad. Zo dankbaar hiervoor. Zonder zouden
we niet verder kunnen. Liefs Rinus en Jannie

Sylvia
een jaar geleden

Gisteren bij het doneren.nog opgehaald de spreuk "Elke dag is een Feestje maar je moet zelf de slingers ophangen". Zo frappant hoe dit past bij jou blog Tamara. Zo kostbaar hoe jullie met deze momenten omgaan. Lieve groetjes van ons💕

Lydie
een jaar geleden

Heb nu alle laatste blogs gelezen en ben ontroerd over hoe jullie dit samen aangaan. Wat krachtig!! Hoe Jos het afgelopen jaar geleefd en beleefd heeft met het gezin en alle mensen die hem zo nabij zijn. Iedereen moet wel gedacht hebben”hoezo ziek?” Nu moeten jullie de feiten onder ogen zien en doen dit op een fantastische manier!! Diepe buiging en respect. Heel veel sterkte en hopelijk nog veel mooie momenten!! Lieve groet uit Hansweert Lydie

Tom Lonnee
een jaar geleden

Mooie warme gezinsfoto's! Ik vraag me af waar jullie de kracht vandaan halen om zo in het hier en nu te leven. Dat kan alleen maar de liefde zijn! Inspirerend mooi en tegelijk ook erg verdrietig. Hopelijk heeft Jos na zijn bloedtransfusie weer iets meer fut!

Laura de Hoon
een jaar geleden

Mooi dat jullie er ondanks alles een feestje van blijven maken. Heel erg fijn voor Jos en knap ook van jullie, hoe jullie hiermee omgaan samen. Om elke dag bijzonder te maken en van elkaar als gezin te blijven genieten en mooie herinneringen te maken. Hopelijk wordt jullie nog wat meer tijd gegund en knapt Jos weer een stukje op na de bloedtransfusie.
Heel veel sterkte allemaal!