Jos: "Vierentachtig"

Gepubliceerd op 11 maart 2023 om 11:44

Yesss, ik heb het gehaald. Misschien niet in mijn echte leeftijd, maar ik voel me wel vierentachtig!

Lopen is schuifelen geworden, mijn energieniveau is nihil en alles kost moeite. Ik ben geen fitte man van vierentachtig helaas.

Eergisteren stond een telefonische afspraak met de oncoloog in de agenda en gisteren een bezoek aan de huisarts. De oncoloog wil zien hoe ik eraan toe ben dus wordt er dinsdag a.s. een CT-scan gemaakt. Hij vraagt ook of ik bleek zie en hint op bloedarmoede.

Bij de huisarts bespreken we de mogelijkheid van bloedarmoede. Ik kan meteen bloed laten prikken in de prikpost in het gebouw.

Daarna komen mijn ouders langs. Al met al een druk programma, want in de middag staat een interview met stichting Komma op het programma. Stichting Komma maakt een video interview over mijn levensverhaal.

Tegelijkertijd loopt mijn Whatsapp vol. Lieve mensen, ik ga jullie allemaal persoonlijk antwoorden, maar ik kan het niet bijhouden. Ik ben ontzettend dankbaar dat jullie nog steeds persoonlijk contact met mij opnemen, blijf dat doen. En vraag gewoon hoe het gaat!

Als stichting Komma weg is kijk ik op mijn telefoon. De huisarts heeft teruggebeld. Hij heeft de uitslag van het bloedonderzoek. Het acute probleem waarom ik me vierentachtig voel is bloedarmoede. Mijn Hb waarde is 4,8 terwijl dat bij mannen rond de 13 hoort te zijn.

Dinsdag krijg ik niet alleen een CT-scan, maar ook meteen een bloedtransfusie. Ik zal me dan weer jonger voelen, maar de oorzaak blijft. Dat is kanker.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sas en Carolien
een jaar geleden

Lieve Jos, Pluk de dag, het uur, de seconde. We denken aan je/jullie. Lieve groeten Sas en Carolien

Sylvia
een jaar geleden

Wat laat je ons meekijken. Zo open, bijzonder. We hopen dat de bloedtransfusie verlichting geeft. We leven met jullie mee. Lieve groet van ons

Sietske
een jaar geleden

Hè lieve Jos en Tam, wat zijn jullie ontzettend dapper. Veel respect op de manier waarop jij Jos, samen met Tam en jullie kids met deze ziekte omgaan. Dikke knuffel van ons...hou jullie taai 😙

Tom Lonnee
een jaar geleden

Jos, je heb nu al meer dan 84 jaar aan indruk op me gemaakt, terwijl ik je niet eens zo vaak zie. Ik bewonder hoe jullie samen als gezin het leven nemen zoals het is. Zo een simpel woord, "gezin" maar wat rijkdom jullie hier van maken! Ik geniet daarom altijd erg van je Blogs.
Bedankt weer voor je inspiratie en praktische lessen over acceptatie. Hopelijk heb je na de bloedtransfusie morgen snel weer wat meer energie!

Rini
een jaar geleden

hoi jos,dit is super wat jij nog kan,ik ben zelf ook gefilmd door stichting komma,omdat ik ook op me laatste fase van me leven loopt, door darmkanker, ik hoop dat je nog veel tijd door kan brengen met je familie en naasten,sterkte zet hem op.gr Rini.