Jos: "Supervakantie!"

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 22:48

Het is alweer een week geleden. De kinderen hebben de eerste schoolweek erop zitten. Ik mijn eerste werkweek. Maar nog steeds ben ik onder de indruk van het mooie en grootse Zweden. De bijna honderdduizend meren, overweldigende natuur, de schoonheid, de mensen. Geweldig!

Korte samenvatting (Tam heeft een reisverslag geschreven), 2 dagen Moviepark Duitsland, 2 overnachtingen op een 240m lange boot, 4 wilde elanden, zo’n 50 rendieren, 3 verblijven, vossen, eekhoorns, een vis en… Een bruine beer!

Wat mij het meeste bij blijft van Zweden is de fantastische natuur. Overal is bos (Joey toen we terug thuis waren: “Nu zijn we eindelijk uit het bos Papa!”) en her en der in dat bos zijn meren. Grote meren en kleine meren, maar elke meer is even mooi. En net als de mensen is de natuur vriendelijk. In dat bos groeien blauwe en rode bessen (hier, AH: 300g, €3,99. Daar all you can eat, gratis!) die eetbaar zijn. In de meren kun je zwemmen, uit de beekjes kun je drinken. De temperatuur is heerlijk (21° zon) Wilde elanden (schofthoogte 2m) lopen langs de kant van de weg. Ja echt, in tegenstelling tot de Amerikaanse Grizzlybeer vlucht zelfs de bruine beer mocht je hem tegen komen. Toch was ik blij dat wij in de auto zaten toen er een overstak!

Heel anders dan vorig jaar, toen ik direct na de vakantie geopereerd werd, is kanker nu op gepaste afstand. Ik voel me goed en lekker fit. Volgend jaar weer???

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anne
2 jaar geleden

✨️MAGISCH✨️

Rinus en Jannie
2 jaar geleden

Zo fijn dat we jullie reisverslag konden volgen. Zo beleefden we het van dag tot dag. Carpenters Diem.
Liefs van (o)pa en (o)ma

JokeSlabbekoorn
2 jaar geleden

Dat was behoorlijk genieten ,super!!prachtige herinneringen. Zo blij voor jullie.groetjes van ons

Tom lonnee
2 jaar geleden

Fantastische natuur daar! Echt een bijzonder land!

Suzette Kok
2 jaar geleden

Prachtige foto’s. Jos, het is je zo gegund om heerlijk met je gezin op vakantie te kunnen genieten. Ga zo door!!
Je brengt me op een idee…ik wil ook naar Zweden.

Jozie Wilson
2 jaar geleden

Wat leuk.....