Jos: "Het leven gaat door"

Gepubliceerd op 14 november 2021 om 21:49

Het klinkt cliché, het leven gaat door. Maar gelukkig gaat het leven door. Ik ben de afgelopen gaan fietsen met vrienden, gaan wandelen met vrienden en ik ben gewoon verkouden geworden. Verder ben ik te vinden op het ijs en geef ik gewoon training. Net of er niets aan de hand is…

En het lijkt ook of er niets aan de hand is. Ik voel me ‘gewoon’ goed en dat is heel bijzonder! Ik ben de afgelopen jaren goed geworden in het ‘in het nu’ leven. Genieten van het moment. Genieten van de kleine dingen om mij heen. En dat doe ik nu extra intens.

De afgelopen week zou eigenlijk de chirurg terug bellen. Maar toen hij dat niet deed heb ik ook niet verder contact gezocht. Ik geloofde het wel. De komende week zal ik wel contact met hem zoeken. Ik ben benieuwd naar de prognose.

Tegelijkertijd ben ik ook (tegen beter weten in???) strijdvaardig. Ik moet nog maar eens bewijzen dat de artsen ongelijk hebben. Ik weet dat mijn kansen klein zijn, maar er zijn mensen genezen die volgens de artsen uitbehandeld waren. Ik ben die verhalen aan het onderzoeken en aan het kijken of er dingen tussen zitten die mij helpen en waar ik iets mee kan.

En zo gaan we een nieuwe week in. Een week waar ik een begin ga maken met het opschrijven en uitwerken van mijn plannen. Want ondanks dat ik strijdvaardig ben, ben ik wel realistisch…

 

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
3 jaar geleden

Knap hoor Jos!!
Een dikke kus voor jullie alle 4!

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Je wordt strijdvaardig ! Geweldig ! Probeer er achter te komen hoe mensen die uitbehandeld waren en als het ware aan het laatste stuk van hun leven bezig waren toch weer "een leven" op te bouwen. Het klinkt natuurlijk wonderbaarlijk maar je weet maar nooit. We vinden je een kanjer, blijf doorgaan, keep on smiling, al klinkt dat in deze sessie nu niet direct zoals het hoort. ( zegt men dan ! ) Maar je weet maar nooit !!!!! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piet & Martine
3 jaar geleden

En toen bleef het stil.......
Ik las je blog en had even niet de woorden om iets te schrijven.....maar een aantal dagen verder heb ik nog steeds de woorden niet. Want wat vertel je tegen iemand die deze berichten krijgt? Het doet me goed om te lezen dat je strijdvaardig bent én realistisch. Met liefde en kracht ziet de wereld er soms toch heel anders uit, ondanks alles wat er gebeurt.
Wat een liefde en kracht zie ik bij jou en je familie! Heel veel sterkte toegewenst voor jullie allen.

Lieve groet, Piet en Martine, Wemeldinge.

Ps. Ik wil je graag een persoonlijke mail schrijven, als je hiervoor open staat wil je me dan even mailen zodat ik je mailadres heb?

Hetty Huijberts
3 jaar geleden

Een hartelijke groet van Hetty Huijberts (Philips Healthcare)